0
Κέρδος από 35 έως 311 ευρώ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την μείωση ΕΝΦΙΑ την οποία εξήγγειλε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.




Η μείωση θα ισχύσει από 2019, αντί για 2020 που είχε αρχικά εξαγγείλει, και αφορά όλους τους κατόχους ακινήτων.

Από αυτούς, οι μικροιδιοκτήτες θα δουν στα εκκαθαριστικά τους τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 30%, οι μεσαίοι ιδιοκτήτες θα δουν μείωση της τάξης του 20%, ενώ οι λίγοι, περίπου 15.000 ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ.ευρώ θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 10%.

Πίνακας με παραδείγματα


Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, η επιλογή άμεσης μείωσης του ΕΝΦΙΑ είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που αφαιρεί φορολογικό βάρος από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, με αναπτυξιακή στόχευση καθώς συνδυάζεται με άλλα μέτρα άμεσης εφαρμογής, όπως η αναστολή καταβολής ΦΠΑ στην οικοδομή και η αναστολή φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων που θα επακολουθήσουν το 2020.

Στόχος είναι να πάρει μετά από μία δεκαετία κρίσης ξανά εμπρός ο κατασκευαστικός κλάδος καθώς και σειρά επαγγελμάτων που συνδέονται άμεσα με αυτόν, αλλά και η ανατίμηση της περιουσίας των πολιτών.

Όπως εξηγούν, η τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος ή ενός οικοπέδου αυξάνεται σημαντικά, όταν είναι γνωστό πως ο ΕΝΦΙΑ που θα χρειαστεί να πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι μειωμένος έως και κατά 30%. Και αυτό αφορά σχεδόν όλους τους Έλληνες που κατέχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top