0
Τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση του νομοσχεδίου «EastMed Act» μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.


«Ήταν μία σημαντική ευκαιρία να συναντηθώ με τον γερουσιαστή Μενέντεζ, να του εκφράσω τις ευχαριστίες, την ευαρέσκεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης για τη γνωστή νομοθετική του πρωτοβουλία» δήλωσε ο κ. Δένδιας .

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός εστίασε σε ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και στα θέματα που προκύπτουν από την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Συζητήσουμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τα ζητήματα που δημιουργεί η τουρκική προκλητικότητα, τόσο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι είναι πάντα χαρά για έναν Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να βλέπει τον γερουσιαστή Μενέντεζ», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας μετά το τέλος της συνάντησης.

Σε ερώτηση για την πρόσφατη τοποθέτηση του πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει ως εχθρό της Τουρκίας, ο γερουσιαστής Μενέντεζ απάντησε ότι ως θέση αρχής θεωρεί ότι διακρίνεται από αυτούς που αντιτίθενται στα σχέδια του.

Όπως μάλιστα εξήγησε, αυτό που επιζητεί είναι η ειρήνη και η ευημερία για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Αλλά όταν η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του δικού της λαού, όταν η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και όταν η Τουρκία διεξάγει παράνομες γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και όταν συνεχίζει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τελικά κάνει το πιο αδιανόητο πράγμα με την αγορά αλλά και την παραλαβή τουS-400, τότε τα πράγματα είναι περισσότερο από απλώς χλωμά», δηλωσε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

«Και δεν έχει ενεργήσει ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά αντίθετα από ό,τι πρεσβεύει το ΝΑΤΟ. Και έτσι υπάρχουν συνέπειες γι' αυτό. Και αν ο πρόεδρος Ερντογάν σκέφτεται ότι οι συνέπειες γι' αυτό με κάνουν αντίπαλο του κράτος, τότε ας έτσι είναι. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αποδεχθώ αυτόν το όνομα», πρόσθεσε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. 





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top