0
Να αποκαταστήσει την αναλογικότητα στις συντάξεις με βελτιώσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης πρωτίστως για όσους έχουν πάνω από 37 ή 40 έτη εργασίας, έχει στο πλάνο του το Υπουργείο Εργασίας, ανεξάρτητα από την απόφαση της Δικαιοσύνης.


Εν όψει της επικείμενης απόφασης, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζητήματα «μη ανταποδοτικότητας» στο θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης και για αντισυνταγματικότητα στις διατάξεις ενοποίησης των Ταμείων και καθορισμού των εισφορών.

Η απόφαση εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για τον διαχωρισμό εντός του ΕΦΚΑ των Ταμείων για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες, με πιθανή την επαναφορά των ασφαλιστικών κλάσεων για επαγγελματίες και αγρότες και επιλογή χαμηλού ή υψηλότερου ασφαλίστρου από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Στο πλάνο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βρίσκεται η επανεξέταση των βασικών ρυθμίσεων του νόμου 4387/2016 και, κυρίως, η αποκατάσταση της αναλογικότητας στις συντάξεις, με βελτιώσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης πρωτίστως για όσους έχουν πάνω από 37 ή 40 έτη εργασίας και συμπληρωματικά στα «ενδιάμεσα» ποσοστά, ώστε το τελικό ποσό σύνταξης να αντανακλά σε καλύτερη αναπλήρωση του μισθού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top