0
Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης "μπούκαραν" στο ΑΧΕΠΑ ντυμένοι... γιατροί και έκαναν ένοπλη ληστεία. 


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής ήταν... ένα βήμα πίσω τους και τους συνέλαβαν, καθώς γνώριζαν μετά από παρακολουθήσεις πως θα "χτυπούσαν" στο σημείο. Βήμα - βήμα πώς έφτασαν στο κατόπι τους και τελικά τους πέρασαν χειροπέδες δευτερόλεπτα μετά την ληστεία. Η 39χρονη "συνεργάτης" και οι εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτηθούν στο "αντάρτικο πόλης" μετά την επεισοδιακή τριπλή σύλληψη.

Εδώ και αρκετό καιρό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε διακριτικά τα δυο άτομα (σ.σ. Σακκά και Δημητράκη), παλιούς της γνώριμους, οι οποίοι διέπραξαν την ληστεία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια χρηματαποστολής το πρωί της Τετάρτης, 12.06.2019, με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψή τους.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούσαν διακριτικά στην Αθήνα τις κινήσεις των δυο υπόπτων, 41 και 35 ετών αντίστοιχα, καθώς και οι δυο κατά το παρελθόν είχαν συλληφθεί και απασχολήσει για την συμμετοχή τους σε οργανώσεις και ομάδες, που με τον έναν η τον άλλο τρόπο, είχαν σχέση με το λεγόμενο “Αντάρτικο Πόλης”.

Αυτή η διακριτική παρακολούθηση κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, καθώς τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είχαν σαφείς ενδείξεις πως επίκειται ενέργεια και συγκεκριμένα ληστρική επιδρομή σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, είτε κάποια υπάρχουσα τρομοκρατική οργάνωση ή η δημιουργία μιας καινούργιας ένοπλης οργάνωσης, στο “κάδρο” του εγχώριου “Αντάρτικου Πόλης”.

Όλοι οι δρόμοι… οδήγησαν στο ΑΧΕΠΑ

Τα “βήματα” των δυο παρακολουθούμενων οδήγησαν τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στην Θεσσαλονίκη, όπου και είδαν τους δυο παλιούς γνώριμους της Υπηρεσίας να… γυροφέρνουν το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως επίκειται ληστεία, καθώς ο ένας από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 41χρονος Γιάννης Δημητράκης έχει την “τεχνογνωσία”, διότι το 2006 είχε συλληφθεί στην οδό Πανεπιστημίου, έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς, καθώς συμμετείχε στην συμμορία των “ληστών με τα μαύρα” οι οποίοι πραγματοποιούσαν ληστείες για την χρηματοδότηση του λεγόμενου εκείνη την εποχή, “Επαναστατικού Ταμείου”.

Παράλληλα, από αυτή την παρακολούθηση διαπιστώθηκε από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πως οι δυο άνδρες είχαν συχνές επαφές στην Θεσσαλονίκη με άτομα γνωστά στον Αντιεξουσιαστικό χώρο και συγκεκριμένα με μια 39χρονη γυναίκα, που επίσης έχει έντονη δράση στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Με… ιατρικές μάσκες και ρόμπες στο ΑΧΕΠΑ για την ληστεία!
Το πρωί της Τετάρτης, 12.06.2019, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από την παρακολούθηση πως οι δυο άνδρες, μαζί με την 39χρονη, έφτασαν στο ΑΧΕΠΑ φορώντας μάλιστα ιατρικές ρόμπες και χειρουργικές μάσκες, όταν μπήκαν στο Νοσοκομείο. Η δε 39χρονη παρέμεινε στο αυτοκίνητο και μάλιστα στην θέση του οδηγού, με την μηχανή του οχήματος σε λειτουργία.

Βέβαια, άμεσα αντελήφθησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πως επίκειται ληστεία, καθώς φαίνεται πως οι δυο ύποπτοι γνώριζαν πως εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί χρηματαποστολή τροφοδοσίας του ΑΤΜ, που βρίσκεται στο εσωτερικό του Νοσοκομείου.

Πράγματι, Σακκάς και Δημητράκης απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής και άρπαξαν από τα χέρια τους μια κασετίνα που περιείχε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Διαφεύγοντας από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την στιγμή που ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο που τους ανέμενε η συνεργός τους, επενέβησαν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, που είχαν φτάσει δευτερόλεπτα πριν στο σημείο και μαζί με τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ακινητοποίησαν τους δυο παλιούς της γνώριμους και την 39χρονη γυναίκα και τους συνέλαβαν.

Η αμέσως επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν να πραγματοποιούσαν κλιμάκια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα και όπως είπε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών: “…Αυτές οι συλλήψεις είναι δυνατόν να επιφέρουν ραγδαίες εξελίξεις στην εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων που συνεχίζουν την δράση τους και τελευταία έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις ενέργειές τους”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top