0
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO και ευρωβουλευτής, Ανγκέλ Τζαμπάζκι,  σχολιάζοντας της δηλώσεις του προέδρου των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι,  ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος, δήλωσε ότι  επιτέλους ήρθε και μια αλήθεια από τα Σκόπια.



«Από τώρα και στο εξής, όλες οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διέρχονται από τη διάλυση της ψευδούς δημιουργίας του ‘μακεδονικού’ κράτους», δήλωσε ο Τζαμπάσκι στη Βουλγαρική  Εθνική Τηλεόραση αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη  ιστορική ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

«Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ημερομηνία γέννησης του όρου «μακεδονικό έθνος», αυτή είναι η 2α Αυγούστου του 1944 στη Μονή Πιτσίνσκι. Όταν το επέβαλαν ορισμένοι μειοδότες του έθνους μας,  τότε στη  Σόφια, το 1944», ανέφερε.

Για τις δηλώσεις του Στέβο Πενταρόφσκι είπε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Μετά από χρόνια πλαστογράφησης, μετά από χρόνια παραποιημένη κλοπή της βουλγαρικής ιστορίας, τις εξωφρενικές  πλαστογραφήσεις, ο σημερινός πρόεδρος της αδελφικής μας ‘Μακεδονίας’, λέει για ένα ιστορικό γεγονός- ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος», είπε ο Τζαμπάζκι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top