0
Μετρά απώλειες προτού ακόμα δώσει τη μάχη για τις Εθνικές εκλογές, η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, που στις ευρωκάλπες εξασφάλισε το ποσοστό του 4,18%.


Την παραίτησή τους υπέβαλαν μέχρι στιγμής, ο επικεφαλής του Κόμματος των Δανειοληπτών Γιώργος Μπαρτζώκης, ο δημοσιογράφος, Νίκος Μαστρογιάννης και τελευταία η Δώρα Αντωνίου, η οποία πολιτεύεται στην εκλογική περιφέρεια Α” Πειραιά.

Αναφερόμενο στην άρση της στήριξής του στον Κυριάκο Βελόπουλο, το Κόμμα των Δανειοληπτών, σημείωνε σε ανακοίνωσή του πως η Ελληνική Λύση και ο επικεφαλής της «έτσι άβγαλτοι και πρωτάρηδες καθώς ήταν», επέδειξαν αλαζονική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Κόμματος Δανειοληπτών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Στις Ευρωεκλογές του 2019 ο ελληνικός λαός παρόλο την πόλωση ψήφισε την… εκπροσώπηση της πατρίδας μας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Κόμμα Δανειοληπτών σας ζήτησε να στηρίξετε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση και όπως φαίνεται με αυτή σας τη στήριξη εξασφάλισαν την είσοδό του στην Ευρωβουλή με 1 έδρα.

Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιαζόταν με ένα ποσοστό της τάξης του 2,6% έως 3,4% και όπως φαίνεται από το τελικό 4,18% που πήρε, η στήριξή μας ήταν άκρως αποτελεσματική. Ως Κόμμα Δανειοληπτών έχουμε εξηγήσει ότι αδυνατούμε να κατέλθουμε αυτόνομοι στις Εθνικές Εκλογές γιατί δεν έχουμε κανενός είδους ενίσχυση ούτε από τα μέλη μας που είναι δανειολήπτες χτυπημένοι από την κρίση, αλλά ούτε από διαπλεκόμενα συμφέροντα, που θα ζητήσουν ανταλλάγματα σε περίπτωση που καλύψουν αυτά τα έξοδα.

Για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται όμως να συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και Αίρουμε τη στήριξή μας σ’ αυτόν για δύο λόγους:

Πρώτον: Δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και γενικότερα της πολιτικής αντιμετώπισης της Νόμιμης Τραπεζικής Τοκογλυφίας.
Και δεύτερον και κυριότερο: η Ελληνική Λύση και προσωπικά ο κ. Βελόπουλος επέδειξαν -έτσι άβγαλτοι και πρωτάρηδες όπως είναι από τη… μέθη της εξουσίας- τη γνωστή συμπεριφορά αλαζονείας, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησαν και αθέμιτες συκοφαντικές μεθόδους για να μην αναλάβουμε την κοινοβουλευτική ομάδα του ενιαίου κόμματος υπό τον Πρόεδρό μας Γιώργο Μπαρτζώκη με την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια, ως απόρροια αυτής της συνεργασίας, αφού ο Κυριάκος Βελόπουλος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής όπως ήταν η συμφωνία μας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top