0
Στην Αλβανία νέα «ανακατωσούρα». Ο Έντι Ράμα μίλησε και ελληνικά σε Έλληνες μειονοτικούς σε προεκλογική συγκέντρωση, ενώ πίσω του υπήρχε η ελληνική σημαία.


Ο Έντι Ράμα, με πατέρα Βλάχο και μητέρα Χειμμαριώτισα, είναι γνωστό ότι είναι ελληνικής καταγωγής και μιλά τα ελληνικά ως μητρική του γλώσσα.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει τίποτα. Και ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο «αρχαιομακεδόνας» εθνικιστής Νίκολα Γκρούεφσκι, είναι Έλληνας από πατέρα και το ελληνικό του όνομα είναι Νικόλας Γρούιος.

Η ελληνική καταγωγή από μόνη της δεν σημαίνει και πολλά εάν δεν συνοδεύεται από ελληνική συνείδηση.

Για αυτό και λέμε ότι Έλληνας δεν γεννιέσαι μόνο αλλά και γίνεσαι.

Η ομιλία του ο Έντι Ράμα ήταν στα αλβανικά. Την ημερομηνία όμως των εκλογών «30 Ιουνίου» την είπε στα ελληνικά.

Δεν άρεσε στους Αλβανούς η ελληνική σημαία
Πολίτες αλβανικής εθνικής συνείδησης σχολίασαν αρνητικά την ομιλία του Ράμα με την ελληνική σημαία.

Ο Έντι Ράμα πραγματοποίησε ομιλία στη Φοινίκη της Βόρειας Ηπείρου στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι οι εκλογές αυτές έχουν ακυρωθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, ωστόσο, ο Έντι Ράμα επιμένει στη διεξαγωγή τους.

Σε πολλές πόλεις στην Αλβανία ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες επεισόδια μεταξύ οπαδών της αντιπολίτευσης που μποϋκοτάρουν τις εκλογές και της Αστυνομίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πυρποληθεί και εκλογικά γραφεία.

Ο Έντι Ράμα μίλησε στους κατοίκους της Φοινίκης παρουσιάζοντας τον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο που υποστηρίζει, τον Χρηστάκη Κίτσο, από το μειονοτικό κόμμα Mega.

Το Mega είναι το δεύτερο ελληνικό μειονοτικό κόμμα, το πρώτο είναι το ΚΕΑΔ, και υποστηρίζει τον Έντι Ράμα.

Ο Έντι Ράμα δήλωσε στη Φοινίκη ότι η ημερομηνία των εκλογών δεν θα αλλάξει.

Η ελληνική σημαία έδωσε το έναυσμα στο διαδίκτυο για κριτική εναντίον του, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Στην προεκλογική εκστρατεία σε αλβανικές περιοχές ο Ράμα δείχνει περήφανος δίπλα στην ελληνική σημαία, αυτό είναι μια ντροπή για το έθνος μας», σχολιάστηκε για τον Ράμα.

Απαντώντας στο σχόλιο, ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι είναι δικαίωμα της μειονότητας στην περιοχή να έχει την ελληνική σημαία.

«Εγώ δεν είμαι υπερήφανος με την ελληνική σημαία αλλά με την αλβανική που ήταν στο πλάι, ενώ η ελληνική σημαία είναι η σημαία του έθνους εκείνων που αποτελούν τη μειονότητα και έχουν δικαίωμα να είναι υπερήφανοι για αυτήν», απάντησε ο Έντι Ράμα.

Εμείς πάλι λέμε, ως TRIBUNE, να φροντίσουν εκεί πάνω στην Αλβανία να μην εμπλέξουν όσους έχουν ελληνική συνείδηση στις κοκορομαχίες τους.

30 λεπτά Άγιοι Σαράντα – Αθήνα
Ο Έντι Ράμα στην ίδια ομιλία υποσχέθηκε ότι θα κάνει την απόσταση Αγίων Σαράντα- Αθήνα μόλις 30 λεπτά κατασκευάζοντας ένα αεροδρόμιο στους Αγίους Σαράντα.

«Για το έργο αυτό δεν πρέπει να κατηγορείται το δήμο που δεν έγινε, αλλά υπόσχομαι ότι θα κάνω τη διαδρομή για την Αθήνα μισή ώρα, με ένα αεροδρόμιο στην περιοχή αυτή.

»Θα κατασκευάσουμε αεροδρόμιο στη Φοινίκη, το νότιο αεροδρόμιο της Αλβανίας, έφθασε η ώρα να δημιουργήσουμε αεροδρόμιο στους Σαράντα», είπε.

Ιστοσελίδα tema e dites: Ο Ράμα εξηγεί την παρουσία της ελληνικής σημαίας στην περιοχή Φοινίκη της Ελληνικής Μειονότητας
Σε ανάρτησή της με τον προαναφερόμενο τίτλο, η ιστοσελίδα έγραψε:

«Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρωθυπουργός Ράμα ήταν και στο Δήμο Φοινίκης.

»Τη στιγμή που παρουσίαζε τον υποψήφιο Δήμαρχο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρόεδρο του MEGA Χρηστάκη Κίτσο, στην πίσω πλευρά του εμφανίστηκε και η ελληνική σημαία.

»Ο Ράμα στην ομιλία του είπε και στην ελληνική, ότι η ημερομηνία των εκλογών δεν αλλάζει.

»Η ελληνική σημαία πίσω από τις πλάτες του Ράμα προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένες από τις οποίες ήταν επικριτικές.

»Ένας Αλβανός (ονόματι Agur Alia)», σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «έγραψε:

»Ο Ράμα στη Φοινίκη, κάνει προεκλογική εκστρατεία στα αλβανικά εδάφη και υπερηφανεύεται με την ελληνική σημαία.

»Είναι πράγματι ένα αίσχος του έθνους μας!».

Και ο πρωθυπουργός Ράμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, απάντησε:

«Εγώ δεν υπερηφανεύομαι με την ελληνική σημαία, αλλά με την αλβανική που ήταν εκεί δίπλα, τη στιγμή που η ελληνική σημαία είναι η σημαία του έθνους εκείνων που είναι Μειονοτικοί και που έχουν δικαίωμα να υπερηφανεύονται με αυτήν.

»Κατάλαβες; Εάν δεν κατάλαβες, σου λέω και το εξής: Η Αλβανία δεν είναι Σερβία που απαγορεύει στους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο να υψώνουν την αλβανική σημαία σε δημόσια θέα. Αυτά!

»Και να μην μισείς καμία σημαία, αλλά να αγαπάς τη δικιά σου, διότι έτσι γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top