0
Παρά την απροσδόκητη επίδοση στις ευρωεκλογές, στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου επικρατεί αναβρασμός με ξαφνικές αποχωρήσεις να πλήττουν την Ελληνική Λύση.  


Αυτήν την φορά έρχεται να προστεθεί η παραίτηση του κ. Λ. Χουλιαρά, υποψήφιου βουλευτή στην Εύβοια.

Πρόκειται για τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή της Εύβοιας Λάμπρο Χουλιαρά ένα από τα πιο ισχυρά και δυνατά στελέχη της Ελληνικής Λύσης όπου η παραίτηση του σίγουρα θα δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς στο κόμμα του Βελόπουλου.

Οι ηθικές αξίες και η οικογενειοκρατία στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης ήταν από τους λόγους της παραίτησης του κ. Λ. Χουλιαρά

Αναλυτικά η δήλωση του:

Κύριε BΕΛΟΠΟΥΛΕ, μετά από πρόσκλησή σας-την 19-4-2019 - σας επισκέφθηκα στο γραφείο του κόμματός σας- Ιπποκράτους-όπου μέσα σε κλίμα χαράς και επαίνων, ο ίδιος προσωπικά μου προτείνατε να συστρατευθώ ως υποψήφιος βουλευτής του Νομού μου-Εύβοια-μαζί σας. Υπόψη γνωριζόμαστε από 10ετίας.

Κατά την συνάντηση μας αυτή βροντοφωνάζοντας μου λέγατε πειστικά ΄΄Λάμπρο μαζί μου θα είσαι ο βουλευτής Ευβοίας ΄΄, στη μάταια προσπάθεια μου να κατευνάσω τον ενθουσιασμό σας και ισορροπήσω τη συζήτηση μας (κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου), εσείς συνεχίσατε και με διαβεβαιώνατε πως << ότι λέω αυτό γίνεται- είμαι ΄΄παλαλός΄΄ και δεν αλλάζω γνώμη και ο λόγος μου είναι συμβόλαιο>>.

Βλέποντας στα μάτια σας την έντονη αυτή επιθυμία σας και ακούγοντας το δυνατό τόνο της φωνής σας να με καλεί να συμβάλλω και με τις δικές μου δυνάμεις σε ένα Πατριωτικό αγώνα, εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών (τότε) και Εθνικών Εκλογών αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση σας, δίδοντας τα χέρια μας και όπως με πλάνη με κάνατε να πιστέψω και τη καρδιά μας. Μάλιστα δε, αφού σας χάρισα το νεοκδοθέν βιβλίο μου, ΄΄ Υφαλοκρηπίδα-Α.Ο.Ζ.-Για μια Στρατηγική του Ελληνισμού στη Μεσόγειο΄΄, δια της γραμματέως σας μου επιδώσατε εκείνη τη στιγμή τα διάφορα χαρτιά και έντυπα που θα έπρεπε συμπληρωμένα να προσκομίσω προκειμένου να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή-οι εκλογές είναι κοντά, όπως μου είπατε.

Τις ενέργειες αυτές έπραξα εντός ολίγων ημερών, όπου προσκόμισα πλήρη φάκελο με τα υποδειχθέντα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και το λευκό Ποινικό Μητρώο μου. Έκτοτε, συμμετείχα σε διάφορες προεκλογικές σας εκδηλώσεις εντός και εκτός του Νομού μου καθώς επίσης μου ζητήσατε και σας απέστειλα ηλεκτρονικά διάφορες εξειδικευμένες σκέψεις- που θα αποτελούσαν πολιτικές προτάσεις επί προγραμματικών θέσεων.

Κατά τις Ευρωεκλογές της 26-5-19, στην Εύβοια η Ελληνική Λύση αναδείχθηκε τέταρτη πολιτική δύναμη, πάνω από το ΚΚΕ και τη ΧΑ, καταγράφοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 5.2%, το μεγαλύτερο εκτός Β. Ελλάδος. Μετά τις Ευρωεκλογές μου επιβεβαιώσατε επίσης την υποψηφιότητα μου, και πως αυτή θα ανακοινωνόταν επίσημα όμως μετά τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου-προφανώς τυπική διαδικασία-, μαζί με των άλλων υποψηφίων.

Χθες, αργά βράδυ-19-6-2919- μετά από δύο ολόκληρους μήνες- ξαφνικά και τελευταία στιγμή, χωρίς κάποια προειδοποίηση, χωρίς κάποια άλλη απαίτηση, χωρίς κάποια άλλη ενημέρωση, χωρίς κάποια άλλη εκδοχή, χωρίς κάποια διευκρινιστική επεξήγηση - αν μου ζητούσατε, πληροφορήθηκα έκπληκτος μέσω τηλεοπτικής εκπομπής και site – καταπληκτικό- ότι δεν με συμπεριλάβατε τελικά στο ψηφοδέλτιο, παρόλο που και κατά την προχθεσινή συνάντηση μας που είχαμε σε εκδήλωση στο Μενίδι-Αττικής, δεν μου εκφράσατε κάποιο προβληματισμό αλλά αντιθέτως επαναλάβατε ότι <<είστε ΄΄παλαλός΄΄ και γνώμη δεν αλλάζετε μέσα στην Ελληνική Λύση>>.

Οι δικές μου ηθικές αξίες, δυστυχώς δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να παρέχω στήριξη στο κόμμα Σας, το όποιο κόμμα (εταιρεία) όπως εξελίσσεται είναι – προσωποπαγές και διοικείται αποκλειστικά από εσάς και τη μικρή κλειστή οικογενειακή- δημοσιογραφική καμαρίλα σας, με αδιαφανείς και ιδιοτελείς διαδικασίες. Απόδειξη όλων αυτών είναι και οι προηγηθείσες παραιτήσεις από το κόμμα άλλων υποψηφίων βουλευτών για τις εθνικές εκλογές, ιδίως του Πειραιά.

 Όπου μετά την καταγραφή των υψηλών εκλογικών ποσοστών κατά τις Ευρωεκλογές (Το υψηλότερο της Αττικής-B΄ Πειραιά-4,8%), για να έχει αυξημένες πιθανότητες εκλογής, μετακινήσατε αιφνιδίως από την Αθήνα όπου πολιτευόταν μέχρι πρότινος (προφανώς κατ΄ απαίτηση της), την εκλεκτή σας και βοηθό σας κατά την σύνταξη των υποψηφιοτήτων αλλά συγχρόνως και σύζυγο του εδώ επίσης εκλεκτού υποψηφίου σας.

Tο συγκεκριμένο πολιτικό, νομικό, δημοσιογραφικό και έγγαμο ζευγάρι (σελ32/ΕΥΒΟΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ/7-6-2019), αφού τους είχατε συνυποψήφιους ευρωβουλευτές, το επανατοποθετήσατε σε δυο εκλογικές περιφέρειες (ποιο πολύ οικογενειοκρατία καίγεσαι), 1) με αυξημένα ποσοστά 4,8% και 5,2% αντίστοιχα-τα υψηλοτέρα στη χώρα έκτος Β. Ελλάδος. 2) με μεγάλο αριθμό βουλευτικών θέσεων, 8 και 6 αντίστοιχα, και προκειμένου να πρωτεύσουν ή να έχουν σοβαρότατες πιθανότητες εκλογής, έναντι των άλλων, φροντίσατε, με πεζοδρομιακού τύπου μαγειρέματα, να τους ανοίξετε δρόμο – καταρτώντας 1)ελλειμματικά(6αντί 8 υποψηφίων), 2)αδύναμα ψηφοδέλτια στις εν λόγω περιοχές και 3)ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ, στο παρά πέντε, άλλες υποψηφιότητες σας, όπως τη δική μου, που εσείς μου την προτείνατε-εγώ, ως γνήσιος δημοκράτης, εμπιστευόμενος απόλυτα την ετυμηγορία του Ευβοϊκού λαού δεν σας ζήτησα τίποτα και καμιά χάρη. Εσείς που διακηρύσσετε το πόλεμο κατά της καμαρίλας και της οικογενειοκρατίας, είστε τελικά "μετρ" σε αυτά.

Αγαπώ τους ντόμπρους και ανόθευτους ανθρώπους.... Εκείνους που έμαθαν να τιμούν τα παντελόνια τους και τους λόγους τους, που έχουν ΄΄ μπέσα ΄΄. Εκείνους που οι ίδιοι επέλεξαν να μη γίνονται παραμυθάδες!!!

Επιθυμώντας λοιπόν να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια μου, την τιμή και υπόληψή μου, διαχωρίζω την θέση μου, από ένα νοσηρό τέτοιο οικογενειακό πολιτικό περιβάλλον, προκειμένου να μην προδώσω την περαιτέρω εμπιστοσύνη όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι μας στήριξαν.

Κύριε ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ, με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου, συρόμενος προφανέστατα από πάθη και αδυναμίες υπαναχωρήσατε σε ιδιοτελείς πιέσεις, απωλέσατε το ηθικόν πλεονέκτημα, στερήσατε την ελπίδα του ελληνικού λαού για κάτι νέο και ελπιδοφόρο και φυσικά φαλκιδέψατε την ενότητα και την είσοδό της Ελληνικής λύσης στη Βουλή ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ν.Δ..

Λάμπρος Χουλιαράς

Ανώτατος Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. έ.α...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top