0
Η Μερόπη Υδραίου είναι η δεύτερη αιρετή γυναίκα στην αυτοδιοικητική ιστορία της Κέρκυρας, μετά το 1956, όταν στο δήμο Κέρκυρας εκλέχτηκε, με ψηφοφορία, η Μαρία Δεσύλλα - Καποδίστρια. 


Η Μαρία Δεσύλλα - Καποδίστρια, ήταν δισέγγονη του Γεωργίου Καποδίστρια, αδερφού του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ήταν η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα δήμαρχος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Εξελέγη σε αναπληρωματικές εκλογές με 5.365 ψήφους σε σύνολο 10.207. Στον δημαρχιακό θώκο παρέμεινε μέχρι το 1959.

Όραμα και πρώτος στόχος της νέας δημάρχου της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπης Υδραίου είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα στηρίζεται στη συνεργασία όλων των παρατάξεων, που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές.

«Δεσμεύομαι πως θα υιοθετήσω ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα στηρίζεται στη συνεργασία όλων των παρατάξεων που μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες.
Έχουμε τη διάθεση να «σηκώσουμε τα μανίκια» και να εργαστούμε με όραμα, με διαφάνεια, με σύγχρονη ματιά για τον τόπο μας, για να χτίσουμε μαζί το νέο δήμο.
Ένα δήμο ανοιχτό σε κάθε δημότη με συμμετοχική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων.

Ο νέος δήμος μας, θα είναι ο δήμος της δημοκρατίας. Θα προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα.
Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες, αλλά θα εντάξουμε σε αυτό κάθε αξιόλογη πρόταση που θα προέρχεται από τις άλλες παρατάξεις, γιατί νέα αρχή σημαίνει να κοιτάς μπροστά και να προχωράς μπροστά.

Από αύριο, θα καλέσω τους επικεφαλής των παρατάξεων για να διαμορφώσουμε πλαίσιο διαλόγου, συνεννόησης και συνεργασίας για τα μεγάλα προβλήματα της Κέρκυρας για όλη την τετραετία.
Θα είμαστε κοντά στο δήμο, όπου χρειάζεται τη βοήθεια και τη συνδρομή μας, ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να είμαστε έτοιμοι να παράξουμε έργο», δήλωσε η κ. Υδραίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top