0
Συγκίνησε και καθήλωσε με την φλογερή ομιλία της στο Μανχάταν, στο πλαίσιο του Επίσημου Δείπνου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης η Αμερικανίδα Βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι το βράδυ του Σαββάτου.


Του ανταποκριτή μας στις ΗΠΑ, Δημήτρη Φιλιππίδη

Η Αμερικανίδα Φιλελληνίδα Βουλευτής που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο ελάχιστοι τα εθνικά μας θέματα, δεν δίστασε να πει αυτά που πολλές φορές διστάζουν να πουν οι Έλληνες πολιτικοί, φωνάζοντας μπροστά σε Έλληνες και Αμερικανούς επισήμους πως η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική, κερδίζοντας επάξια το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η κα Μαλόνι μίλησε για την Επιτροπή Ελληνικών Θεμάτων του Αμερικανικού Κογκρέσου και τα όσα διεκδικεί καθώς όπως υπογράμμισε, αποτελεί χρέος όλων μας να μιλήσουμε στους πολιτικούς της περιφέρειας μας για να ενσωματωθούν στην Επιτροπή καθώς οι αριθμοί κάνουν την διαφορά. «Από την μέρα που δημιουργήθηκε (σ.σ η επιτροπή) δεν έχει περάσει ούτε ένα ψήφισμα Τουρκικών συμφερόντων, καθώς όχι μόνο δεν θα περάσει αλλά οι Τούρκοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να καταθέσουν προτάσεις αφού ξέρουν πως θα βρουν τοίχο» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα Βουλευτής.

Η κα Μαλόνι έστειλε μήνυμα και στην διεθνή κοινότητα για την κατοχή της Κύπρου ενώ στην συνέχεια κα Μαλόνι τόνισε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ακύρωση της πώλησης των F35 στην Τουρκία, αφού όπως είπε η Ελλάδα είναι σύμμαχος και θα πρέπει είτε να τα αγοράσει η Ελλάδα είτε να δοθούν στην Ελλάδα. Η κα Μαλόνι αναφέρθηκε και στο δίκαιο αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και όχι των «Ελγινείων» όπως χαρακτηριστικά είπε, στην Ακρόπολη αλλά και στο θέμα της υπογραφής των συμβολαίων για ενεργειακά ζητήματα.

Η Αμερικανίδα πολιτικός είχε νωρίτερα συνάντηση με εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top