0
Μπορεί οι Τούρκοι να κλιμακώνουν διαρκώς την ρητορική των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων με φόντο το Αιγαίο, ωστόσο δείχνουν να γνωρίζουν πολύ καλά τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που θα ξεσπούσε μια γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.


Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο που είχε γράψει, την επομένη του περιστατικού στη Ρω, ο αρχισυντάκτης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak», ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση να μη συρθεί η Τουρκία σε μια μετωπική σύγκρουση με την Ελλάδα.

«Το πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει ένα “ατύχημα” καθώς η ένταση στο Αιγαίο ανεβαίνει, ένα τουρκικό να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή ένα πλοίο και ξαφνικά να δημιουργηθεί ένα δυτικό μέτωπο (σ.σ. στο πλευρό της Ελλάδας) υπό την προστασία ολόκληρης της ΕΕ και των ΗΠΑ, με τη χώρα μας να σύρεται σε μια μεγάλη κρίση τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό», είχε γράψει ο Καραγκιούλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Είναι, όμως, μόνο αυτός ο πραγματικός λόγος που οι Τούρκοι δεν θέλουν να προκαλέσουν μια πολεμική διαμάχη με την Ελλάδα;

Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, όσο κι αν στο αριθμητικό ζύγι ο τουρκικός στρατός εμφανίζεται πολυάριθμος, οι Τούρκοι στρατιωτικοί επιτελείς θεωρούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Ειδικότερα, πέντε είναι τα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που φοβούνται οι Τούρκοι:

Το θρυλικό «Παπανικολής» είναι το υποβρύχιο που «τρέμουν» οι Τούρκοι μόλις εμφανιστεί στο Αιγαίο
Το πυραυλικό σύστημα SAM S300 αποτελεί ένα υπερσύγχρονο όπλο εντός της ελληνικής επικράτειας

Mirage 2000-5: Η πλέον εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού Mirage 2000, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια το σημαντικότερο όπλο της ελληνικής αεράμυνας και της εξασφάλισης της αεροπορικής υπεροχής πάνω από το Αιγαίο

Αποκαλείται, όχι αδίκως, ως η «ελίτ» των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο λόγος φυσικά για τα ΟΥΚ!
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top