0
Ο Πτέραρχος Ευάγγελος Γεωργούσης έχει πετάξει με Mirage F-1, Mirage 2000,F-16, ακόμη και με ΣΟΥΧΟΙ 27! 



Οι γνώσεις του για το αεροπορικό όπλο δεν αμφισβητούνται και γι΄ αυτό η γνώμη του για το F-35 και τις δυνατότητές του έχει σημασία.

Ο κ.Γεωργούσης στη συνέντευξή του στο Militaire, εξηγεί τι είναι το F-35, πόσο αόρατο είναι, πως μπορεί να το βλέπει η ελληνική αεράμυνα. Εξηγεί γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί και επισημαίνει ότι αν τα όπλα που διαθέτουμε είναι στην κατάσταση που πρέπει, δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε την τουρκική αεροπορική ισχύ.

Μιλά για τις ευκαιρίες που χάσαμε, γι΄ αυτές που δεν πρέπει να χάσουμε, για τα όπλα που ορθώς αγοράστηκαν μετά από την κρίση των Ιμίων αλλά κακώς δεν συντηρούνται και αναλύει την τουρκική στρατηγική. Επισημαίνει τον κίνδυνο να παρασυρθούμε από την σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας και να πιστέψουμε ότι αυτή θα κρατήσει για πάντα. Λέει ότι η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ανατραπεί κι εμείς να γίνουμε “εξιλαστήριο θύμα”. Ή “χρήσιμοι ηλίθιοι”.

Τέλος τον ρωτήσαμε να απαντήσει σ΄ ένα ερώτημα που πάντα απασχολεί: ποιο είναι καλύτερο αεροσκάφος; Το F-16 ή το Mirage 2000. Απαντά και η απάντησή του δεν είναι διπλωματική.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top