0
«Μαθήματα» πατριδογνωσίας και ιστορίας επιχείρησε να παραδώσει χθες από τη Βέροια ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.


Ο κ. Παππάς πραγματοποίησε κανονικά την προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα ομιλία του στο κέντρο «Ελιά της Βέροιας» παρά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή.

Ο Υπουργός όχι μόνο δεν ακύρωσε την εκδήλωση, αλλά, ανεβοκατεβηκε στην Αθήνα σε χρόνο ρεκόρ. Στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης «πέταξε» από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, ψήφισε στις 15.00 στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία (υποχρεωτική παρουσία) το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια ταξίδεψε για τη Βέροια, όπου έφτασε στις 8 το απόγευμα για να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση.

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στα fake news στα οποία και απέδωσε την φημολογούμενη ακύρωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

«Όσοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας την ακυρώσουμε μετά τις εκλογές» είπε ο Υπουργός.

Κάλεσε τον κόσμο σε συζήτηση με όρους ψυχραιμίας για το θέμα. «Σεβόμαστε, είπε, τις διαμαρτυρίες. Οι πολίτες που κατέβαιναν στις διαμαρτυρίες έπεσαν θύμα μίας τεράστιας εξαπάτησης. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το πρώτο διεθνές κείμενο στο οποίο οι γείτονες μας παραδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία».




«Την αλήθεια που πονάει, πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία μας ήταν ξακουστή το προηγούμενο διάστημα, δυστυχώς, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο κ. Παππάς και συνέχισε λέγοντας ότι «όταν κάποιος πήγαινε και κινούνταν διεθνώς και έκανε αναφορά σε αυτό το όνομα, όλοι καταλάβαιναν ότι δεν εννοούν τη δική μας Μακεδονία αλλά τη Βόρεια Μακεδονία. Αυτό που εμείς μεταξύ μας λέγαμε πΓΔΜ, με βάση την ενδιάμεση συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη Βέροια ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top