0
Ξεκίνησε  στις ΗΠΑ η φόρτωση των 70 μεταχειρισμένων, ελικοπτέρων επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior, σε πλοίο προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα.



Στις  ΗΠΑ έχει μεταβεί η ειδική επιτροπή παραλαβής του ΕΣ, με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος έχει υπογράψει για την παραλαβή του συνόλου του υλικού, αφού πρώτα επιθεωρήθηκαν  και ήδη τα ελικόπτερα Kiowa έχουν «φορέσει» τα ελληνικά εθνόσημα και έχουν λάβει τους πλευρικούς αριθμούς του το καθένα.


Τα 70 ελικόπτερα, καθώς και 24 επιπλέον κινητήρες Allison T63-A-700 που αποκτήθηκαν δωρεάν, και το σύνολο των ανταλλακτικών που θα αποκτηθούν, πρόκειται να φορτωθούν σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τις ΗΠΑ για το λιμάνι του Βόλου, όπου και αναμένεται να φτάσει εντός του Απριλίου.


Εκεί θα  συναρμολογηθούν πλήρως πριν  πετάξουν στην ΑΒ της ΑΣ στο Στεφανιοβίκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το προαναφερθέν υλικό είναι προγραμματισμένο να έλθει στην Ελλάδα και το δέκατο και τελευταίο μεταχειρισμένο μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook, που έχει αποκτήσει η Αεροπορία Στρατού.


Από  τα 70 ελικόπτερα Kiowa, τα 36 θα καταστούν  πλήρως επιχειρησιακά για ένοπλα καθήκοντα, άλλα 10 με έναν λιγότερο ασύρματο θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά αρχικής εκπαιδεύσεως στη Διακλαδική Σχολή Ελικοπτέρων, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν μάλλον για ανταλλακτικά.

Η πρόσφατη επικύρωση της δωρεάν προμήθειας και ενός επιπλέον αριθμού κινητήρων για τα ελικόπτερα Kiowa θα διευκολύνει το έργο της συντήρησης αφενός και αφετέρου θα διατηρήσει τη διαθεσιμότητα σε υψηλά επίπεδα.

Δείτε βίντεο:


Από την άφιξη των CH-47D:


Βίντεο από παλαιότερη άφιξη αμερικανικών Blackhawk για ασκήσεις στην Ελλάδα. Κατά τον ίδιο τρόπο θα γίνει η εκφόρτωση και των Kiowa:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top