0
Σε καινοφανείς δηλώσεις στην ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας αναφορικά με τα γούστα» των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν εκεί, είχε προχωρήσει πριν λίγο καιρό σε εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης παρουσία της γενικής Γραμματέως του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίας Γιαννακάκη (από τα λίγα εναπομείναντα κα αξιόπιστα και σοβαρά στελέχη της κυβέρνησης)

Συκγκεκριμένα ο υπαστυνόμος είχε δηλώσει καταχειροκροτούμενος ότι 9.000 αστυνομικοί είναι ομοφυλόφιλοι και φοβούνται να το δείξουν ή να το πουν!

Ιδού ολόκληρη η τοποθέτησή του:

«Δουλειά της αστυνομίας», είπε, «είναι να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία των πολιτών, να αφουγκράζεται και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποτελεί αρωγό και υποστηρικτή απέναντι από όποιον προσπαθεί να αντιπαλέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τμήμα στο οποίο εργάζεται, είπε πως προσπάθειά τους είναι να αντισταθούν στο αφήγημα της καταστολής και να υπερασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως όπλο στον αγώνα που κάνουν έχουν τον αντιρατσιστικό νόμο και τα άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται στα εγκλήματα μίσους. Επισήμανε ότι τα ρατσιστικά αδικήματα δεν είναι προσωποπαγή και, ουσιαστικά μιλάμε για κοινωνικά εγκλήματα.

Αναφερόμενος στον τομέα του σημείωσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών, υπάρχουν 9.000 ΛΟΑΤ άτομα τα οποία φοβούνται και κρύβονται.

Στη συνέχεια μιλώντας ως μέλος των ΛΟΑΤ αστυνομικών Ευρώπης, είπε πως επιδιώκουν να φέρουν στο προσκήνιο μια δικαιωματική αστυνομία.

Στόχος είναι η μείωση της εγκληματικότητας, όχι μόνο με την καταστολή αλλά και με την προστασία των δικαιωμάτων, τόνισε ο Μιχάλης Λώλης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί δυνατότητα στους ομοφυλόφιλους να πλησιάσουν την αστυνομία.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έκλεισε την ομιλία του υποστηρίζοντας πως τα ρατσιστικά εγκλήματα δεν είναι προσωποπαγή αλλά αποτελούν κοινωνικά εγκλήματα και κατέληξε λέγοντας πως“ρατσισμός δεν είναι άποψη αλλά έγκλημα”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top