0
Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος άντρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο ληστή Ρομά στην Κόρινθο, μετά την απολογία του στον ανακριτή.


Η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος πρέπει να επιλέξει άλλον τόπο διαμονής, καθώς και να παρουσιάζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του.

Πιο αναλυτικά, θύελλα αντιδράσεων από τους Ρομά αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση που έγινε γνωστή πριν από λίγο, ότι ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου Ρομά, αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ πρέπει να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.

Οι συγγενείς του 52χρονου Ρομά, που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να κλέψει κότες από τον 35χρονο, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου.

Ενταση νωρίτερα στα δικαστήρια

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στους δρόμους γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, όπου οδηγήθηκε προκειμένου να απολογηθεί, ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονο Ρομά, ο οποίος μαζί με μία ομάδα ομοφύλων του εισέβαλε στο σπίτι του στον Σολομό Κορινθίας για να τον ληστέψει.

Από νωρίς το πρωί, ομάδες Ρομά είχαν συγκεντρωθεί στην Κόρινθο, ενώ έξω από τα δικαστήρια επικράτησε ένταση, όταν ορισμένοι από αυτούς επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο, ωστόσο παρεμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

Δεκάδες αστυνομικοί ήταν ακροβολισμένοι σε πολλά σημεία στους δρόμους, ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με τους συγγενείς και τους φίλους του 52χρονου θύματος. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, όταν ο 35χρονος μετήχθη στον εισαγγελέα, συγγενείς και φίλοι του 52χρονου θύματος προκάλεσαν επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Κορίνθου.

Το Δικαστικό Μέγαρο ήταν από νωρίς αποκλεισμένο από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην έχουμε τα επεισόδια της περασμένη Τρίτης. Τα δικαστήρια βρίσκονται στην πλατεία Περιβολάκια και στην γύρω περιοχή υπάρχουν σχολεία και πλατείες. Η αστυνομία είχε αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Οργισμένοι οι συγγενείς του θύματος, εδώ και μέρες απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Μόλις χθες έγινε η κηδεία του 52χρονου με τους συγγενείς και τους φίλους του να δηλώνουν από χθες αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, «αν δε μπει στη φυλακή ο δολοφόνος».

Δείτε το σχετικό βίντεο από Κόρινθο:


Το χρονικό της υπόθεσης

Yπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής όταν μια ομάδα Ρομά επιχείρησε να μπουκάρει σε ένα σπίτι.

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε εναντίον τους.

Οι Ρομά τότε πήγαν στο τοπιικό αστυνομικό τμήμα και είπαν στους αστυνομικούς ότι από την ομάδα που είχε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι έλειπε ένα άτομο.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες που διήρκησαν όλο το βράδυ χωρίς να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.

Το πρωί της Κυριακής, όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του 35χρονου.

Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του Ρομά σε ένα λατομείο όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος.

H Aστυνομία συνέλαβε τον 35χρονο αλλά και τους Ρομά που επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του.





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top