0
Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο Αν. Τομεάρχης Άμυνας της Ν Δ και Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης μαζι τον Τομεάρχη Άμυνας και Βουλευτή Α’ Αθηνών της Ν Δ, Βασίλη Κικίλια σχετικά με την έλλειψη ενημέρωσης των Στελεχών ε.α & συνταξιούχων των Ε Δ και Σ Α για την μηνιαία καταβολή της σύνταξής τους, καθώς και τη διαδικασία υπολογισμού της.


Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση μέχρι σήμερα για το έτος 2019 έχουν καταβληθεί οι συντάξεις μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019 με παρατηρηθείσες αυξομειώσεις των πληρωτέων ποσών, δίχως όμως να έχουν αναρτηθεί τα αντίστοιχα ενημερωτικά σημειώματα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, όπως είχε προαναγγείλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ομοίως, δεν έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των ΓΛΚ και ΕΦΚΑ ενημερωτικά σημειώματα για τα χορηγηθέντα αναδρομικά, που αφορούσαν εκτέλεση απόφασης του ΣτΕ που σημειωτέον εφαρμόστηκε πλημμελώς. Από πολλαπλά δημοσιεύματα και μαρτυρίες ειδικών προκύπτει ότι τα εν λόγω αναδρομικά καταβλήθηκαν με μεγάλες αποκλίσεις και λάθη στον υπολογισμό τους.

Οι Βουλευτές ρωτάνε, μεταξύ άλλων, τους Υπουργούς για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των ΓΛΚ και ΕΦΚΑ τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου έτους 2019, καθώς και τα αντίστοιχα των ήδη χορηγηθέντων αναδρομικών.

Επίσης, πότε θα αναρτηθούν αυτά, προκειμένου οι συνταξιούχοι των Ε Δ και Σ Α να ενημερωθούν για τις καταβληθείσες συντάξεις τους και πως αυτές υπολογίστηκαν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top