0
Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές οικονομικές και στρατιωτικές πιέσεις του ΝΑΤΟ ανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να δωρίσει το όνομα Μακεδονία σε μια πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία. Αυτή η ανόητη πράξη αποδυναμώνει και αποσταθεροποιεί τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Του Ευάγγελου Βαλλιανάτου

Πώς οι Ευρω-Αμερικανοί γύπες λεηλατούν την Ελλάδα 

Το 2019, η Ελλάδα βρίσκεται σε χάος. Από την παγκόσμια οικονομική κρίση που προκάλεσε η αμερικανική οικονομία το 2008, η χώρα έχει στραγγίσει από τον πλούτο, την κυριαρχία και, πάνω απ 'όλα, από τον σεβασμό.

Οι παράγοντες αυτής της ραγδαίας πτώσης και πτώσης είναι οι συνηθισμένοι ύποπτοι: ανεύθυνοι Αμερικανοί μορφωμένοι Έλληνες πολιτικοί που δανείστηκαν χρήματα από γερμανικές, γαλλικές και αμερικανικές τράπεζες και οι διεθνείς συλλέκτες χρέους αποφάσισαν να πάρουν πίσω τα δανεικά χρήματα από την Ελλάδα με κάθε κόστος.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος  Greg Palast  καλεί σωστά να καλεί τους οργανισμούς συλλογής χρεών και τους δηλητηριαστές. Τους αποκαλώ γαιοκτήμονες σκοτεινής ηλικίας και υπηρέτες της τάξης των δισεκατομμυρίων. Στην περίπτωση της Ελλάδας, περιλαμβάνουν την Κεντρική Τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Αμερικανικό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για δέκα χρόνια, αυτοί οι γύπες χρησιμοποίησαν τις αποδεδειγμένες μεθόδους προπαγάνδας, απειλών, ταπείνωσης και δωροδοκίας για να αναγκάσουν την Ελλάδα στην άβυσσο της αυτοσυγκράτησης και της ήττας.

Όχι μόνο η Ελλάδα αποδίδει τεράστια ποσά, αλλά αναγκάζεται να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της σε αλλοδαπούς. Η Γερμανία διαθέτει σήμερα ελληνικά αεροδρόμια και τηλεπικοινωνίες. Η Κίνα είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στην πόλη του Πειραιά, δίπλα στην Αθήνα. Η Ιταλία διαχειρίζεται τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Το συγκρότημα ΕΕ-ΔΝΤ, όπως και οι κακοποιημένοι και αδίστακτοι φεουδάρχες της σκοτεινής ηλικίας, διατήρησαν τις εμφανίσεις της «βοήθειας» της Ελλάδας, επιταχύνοντας τα κεφάλαια που είχε η Ελλάδα για τη μέτρια αποχώρηση των εργαζομένων και την υποστήριξη της ιατρικής περίθαλψης, των σχολείων, , την εθνική άμυνα και την αρχαιολογική έρευνα και προστασία.

Το αποτέλεσμα αυτής της εκβιασμού είναι μια χώρα με βαθιά προβλήματα.

Εκατομμύρια τουρίστες διατηρούν την Ελλάδα επιπλέουσα: η χώρα είναι απασχολημένη για αρκετούς μήνες το χρόνο. Στην επιφάνεια, σπάνια βλέπεις πραγματική εξασθένιση.

Αλλά έπειτα ο χειμώνας έρχεται, οι δρόμοι και τα μουσεία είναι με λίγους αν τυχόν τουρίστες, και η πραγματική κρίση έρχεται στην επιφάνεια: τεράστια ανεργία? χωρίς θέρμανση των πολυκατοικιών και των περισσότερων σπιτιών. τα νοσοκομεία λειτουργούν ελάχιστα, λείπουν τα βασικά στοιχεία. οι πιο μορφωμένοι Έλληνες εργάζονται στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. όλα τα έσοδα από τον τουριστικό τουρισμό πηγαίνουν στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, οι πόλεμοι της Αμερικής στη Μέση Ανατολή πυροδότησαν ποτάμια προσφύγων προς την Τουρκία και την Ευρώπη. Η Τουρκία επέστρεψε στον ελληνικό εχθρό της, εκτρέποντας χιλιάδες από χιλιάδες απελπισμένους μουσουλμάνους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου. Αναμφίβολα, ορισμένοι από αυτούς τους πρόσφυγες είναι τούρκοι πράκτορες ή τζιχάντες.

Το ΝΑΤΟ και η Μακεδονία

Σαν να μην ήταν αρκετές αυτές οι καταστροφές, το ΝΑΤΟ πίεζε την Ελλάδα να διαπραγματευτεί με τον βόρειο γείτονα των Σκοπίων, μια πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία που κατοικούσαν Αλβανοί και Βούλγαροι. Αυτοί οι τύποι, που τώρα ήταν υπεύθυνοι για ένα ανεξάρτητο έθνος, αγάπησαν το όνομα Μακεδονία, ο γιουγκοσλάβος κομμουνιστής προϊστάμενος, Τίτο, έδωσε την επαρχία τους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το όνομα περιελάμβανε τόσο την λαμπρή ελληνική μακεδονική ιστορία και τον πολιτισμό όσο και την ελληνική Μακεδονία μέχρι το Αιγαίο.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιστάθηκαν στα Σκόπια και την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ - μέχρι το 2018 η κομμουνιστική και απελπιστικά αντιελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρείχε τις απειλές του ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης και έδωσε το όνομα Μακεδονία στον άδηλο μικρό Αλβανό-βουλγαρικό όμιλο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας .

Το δώρο του 2018 ξεκίνησε το 2004 με τη δεύτερη διοίκηση του George W. Bush που δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως "τη Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Στις 18 Μαΐου 2009, περίπου 200  κλασσικοί λόγιοι  από την Αμερική, την Ευρώπη και αλλού έγραψαν επιστολή στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας ότι μόνο οι Έλληνες μπορεί να είναι Μακεδόνες. Αλβανοί και Βούλγαροι έφτασαν στη νοτιοανατολική Ευρώπη για μια χιλιετία μετά τον Μεγάλο Αλέξανδρο. Προέτρεψαν τον Ομπάμα να «επέμβει για να καθαρίσει μερικά από τα ιστορικά συντρίμμια που άφησε στη νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.

"Στις 4 Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του προέδρου Τζωρτζ Μπους, η κυβέρνησή του αναγνώρισε μονομερώς τη« Δημοκρατία της Μακεδονίας ».

"Η ενέργεια αυτή όχι μόνο καταργεί το γεωγραφικό και ιστορικό γεγονός, αλλά και απελευθερώνει μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πλέον προφανές σύμπτωμα είναι η υπεξαίρεση από την κυβέρνηση στα Σκόπια των πιο διάσημων Μακεδόνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει πάει πολύ μακριά και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία δουλειά στην υποστήριξη της υπονόμευσης της ιστορίας».

Περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 22 Ιουνίου 2009, οι ίδιοι Κλασικοί μελετητές έστειλαν μια σύντομη  ενημέρωση  στον Ομπάμα. Αυτή τη φορά η επιστολή τους είχε 332 υπογραφές από όλο τον κόσμο. Η κατάσταση ήταν επείγουσα.

Ωστόσο, ο Ομπάμα είχε άλλα πράγματα στο μυαλό. Η ανατροπή της ιστορίας δεν ήταν μία από αυτές. Αγνόησε την επιστολή. Ήταν απασχολημένος να δείχνει το λευκό καθήκον πόσο σκληρός ήταν στην καταπολέμηση της "τρομοκρατίας".

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχασαν κανένα ύπνο για την παραποίηση της μακεδονικής-ελληνικής ιστορίας. Και αυτοί τιμούσαν τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους των Σκοπίων ως Μακεδόνες. Ξαφνικά, η ανατροπή της ιστορίας έγινε ρουτίνα.

Για ένα προσωρινό κέρδος από την περικύκλωση της Ρωσίας ακόμα περισσότερο, οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ άρχισαν να ψεύδουν και να υποστηρίζουν τα ψεύτικα μακεδονικά νέα των Σκοπίων. Η ιστορική ακεραιότητα δεν είχε πια σημασία. Τα Σκόπια έπρεπε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η Αμερική είχε ενισχύσει τις ψευδείς φιλοδοξίες των ελίτ των Σκοπίων και των ΗΕ για το γιατί τα Σκόπια ήταν Μακεδονία. Ο άνθρωπος της Αμερικής πίσω από την προπαγάνδα ήταν ο  Matthew Nimetz , παλαιό χέρι στο εταιρικό δίκαιο, τις επιχειρήσεις, τη διπλωματία και την κυβερνητική πολιτική.

Ο Νίμιτς σκηνοθέτησε εδώ και αρκετά χρόνια τις ελληνοτουρκικές υποθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν μια εποχή αμερικανικής ηγεμονίας στο Βιετνάμ και σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος Lyndon Johnson, πιστός στην υστερία του Ψυχρού Πολέμου, ζήτησε από την Ελλάδα και την Τουρκία να χωρίσουν την Κύπρο σε δύο. Η Τουρκία θα μπορούσε να έχει το ήμισυ του νησιού. Όταν ο Αλέξανδρος Μάτσος, Έλληνας πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, αρνήθηκε να συμφωνήσει με αυτή την εχθρική πρόταση, ο  Λίντον Τζόνσον ήταν βάναυσος . Επέστρεψε στον πρεσβευτή και του έριξε μια απειλητική και βροντερή προσβολή:

"Γαμώστε το Κοινοβούλιο και το σύνταγμά σας. Η Αμερική είναι ένας ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ένας ψύλλος. Η Ελλάδα είναι ένας ψύλλος. Εάν οι δυο εκείνοι ψύλλοι συνεχίσουν να κνηστίζουν τον ελέφαντα, μπορεί να χτυπηθούν ... Πληρώνουμε πολλά καλά αμερικάνικα δολάρια στους Έλληνες, κ. Πρέσβυ. Αν ο πρωθυπουργός μου με μιλά για δημοκρατία, κοινοβούλια και συντάγματα, αυτός, το κοινοβούλιο και το σύνταγμά του δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ ... Μην ξεχάσετε να πείτε στον παλιό παπά - ποιο είναι το όνομά του [πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου] εσύ."

Ο Νίμιτς βγήκε από εκείνο τον κόλπο - τόσο μεγάλο όσο ο ελέφαντας του Τζόνσον. Ο λόγος του αμερικανικού προέδρου ήταν το διεθνές δίκαιο.

Το 1995, ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έστειλε τον Νίμιτς ως ειδικό απεσταλμένο για το καθεστώς των Σκοπίων και την Ελλάδα. Έπρεπε να βρει ένα κατάλληλο όνομα για το αλβανικό-βουλγαρικό κράτος που επίσης δεν προσβάλλει την Ελλάδα: ένα αδύνατο καθήκον. Εντούτοις, είχε αποφασίσει. Είδε το ρόλο του τη διευκόλυνση της επίλυσης του ΝΑΤΟ. Πρότεινε το πρώτο προσωρινό όνομα των Σκοπίων: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και, το 2018, επέμεινε ότι τα Σκόπια άξιζαν το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Έτσι, οι συνεταιρισμοί συλλογής χρεών ΕΕ-ΔΝΤ-ωθήσεις ΝΑΤΟ για τα Σκόπια χρησιμοποίησαν το τραύμα του χρέους για να συντρίψουν την ελληνική αντίσταση. Η  συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018 κωδικοποίησε την πρόταση Nimetz.

Λίγο αργότερα, ο  πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζαέβ , δήλωσε κάτι που σημαίνει ότι οι Έλληνες στην Ελλάδα πρέπει να μάθουν μακεδονικά, μια ψεύτικη γλώσσα βρήκε νομιμότητα στη συμφωνία των Πρεσπών. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας αλυτρωτικής ρητορικής ήταν μια πυρκαγιά στην Ελλάδα κατά των Σκοπίων.

Ωστόσο, η  ελληνική ελίτ , ελπίζοντας ενάντια στην ελπίδα, υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως μια μαγική φόρμουλα για έναν «φιλοδυτικό προσανατολισμό των Σκοπίων και την ελαχιστοποίηση της ρωσικής επιρροής» στα Σκόπια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αλλά το αποτέλεσμα αυτής της αναγκαστικής διαπραγμάτευσης απείλησε τον τεράστιο αριθμό Ελλήνων, σαν να είχαν χάσει έναν πόλεμο. Η κυβέρνησή τους είχε μόλις παραδώσει στα Σκόπια τεράστια νίκη: κατά κάποιον τρόπο, ήταν σαν να τους έδωσαν τα κλειδιά για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας και της Ελλάδας, τα οποία οι Έλληνες πίστευαν ότι ανήκαν μόνο σε αυτούς.

Αυτή ήταν μια απαράδεκτη προσβολή. Οι Έλληνες μιλούν ανοιχτά ότι ο Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είναι ένοχοι προδοσίας.

Αυτό απειλεί την ελληνική πολιτική ζωή. Η χώρα είναι βαθιά διχασμένη. Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται περιφρόνηση για τον Τσίπρα και το κόμμα του.

Ο Αθανάσιος Καραντζίκος, συνταξιούχος στρατηγός, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, για την υποστήριξή τους στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αγνοεί την ελληνική ιστορία και τις θυσίες των Ελλήνων Μακεδόνων για την ελευθερία της χώρας τους .

«Αισθάνομαι ντροπή, ταπείνωση και ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας», είπε. Αμφισβήτησε τη διπλωματική ήττα της Ελλάδας στα χέρια μιας χώρας που λεηλατεί ανοιχτά την ιστορία και τον πολιτισμό της ελληνικής Μακεδονίας. Επιπλέον, βλέποντας τους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ να χαιρετούν τους παράνομους ηγέτες των Σκοπίων ήταν απολύτως ταπεινός: ήταν απόδειξη Η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα σεβασμό για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο και τάξη.

Μυθολογία-ιστορία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες είναι πολύ θυμωμένοι. Γνωρίζουν ότι η μυθολογία τους συνδέει και τους Έλληνες της Μακεδονίας με τον Δία. Ο Έλληνας, ο οποίος έδωσε το όνομα του στους Έλληνες ως Έλληνες, ήταν ο γιος του Νεκταλίου που ήταν ο γιος του Προμηθέα. Μια άλλη παράδοση κάνει τον Έλλη του γιου του Δία.

Έχουμε επίσης τις ίδιες ρίζες για τον Μακεδόνα που έδωσε το όνομά του στους Μακεδόνες. Ήταν γιος του Δία. Ο ποιητής Ησίοδος του 8ου αιώνα BCE κάνει αυτές τις συνδέσεις.

Ο Κωνσταντίνος VII Πορφυρογέννητος, ο μεσαιωνικός αυτοκράτορας του 10ου αιώνα, ήταν ένας άνθρωπος με γράμματα. Στο βιβλίο του, το  De thematibus , αναφέρει τον Ησίοδο για το γεγονός ότι ο Μακεδόνας ήταν γιος του Δία.

Έπειτα, έχουμε την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. νίκησε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία του κόσμου, την Περσία, και ίδρυσε μια τεράστια αυτοκρατορία και απέρριψε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Η Αλεξανδρινή εποχή, με το πρωτοποριακό Mouseion (Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών-Πανεπιστήμιο) και η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, δημιούργησε μια πρωτοφανή επιστημονική και τεχνολογική επανάσταση που κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης σπείρει σπόρους που έκαναν τον κόσμο μας.

Αυτή είναι η κληρονομιά που κατακλύζει το μυαλό όλων των Ελλήνων. Θεωρούν ότι η διεθνής κοινότητα που έμοιαζε με τα Σκόπια ως αναξιόπιστη. Επιτρέποντας στα Σκόπια να αποκαλούν τη Μακεδονία, η οποία έχει επίσης "μακεδονική γλώσσα" και "μακεδονική εθνότητα", απειλεί τους Έλληνες όχι λιγότερο από τους Τούρκους.

Οι απειλές είναι τώρα ψυχολογικές. Στις 29 Ιανουαρίου 2019, η υπηρεσία προπαγάνδας των Σκοπίων, Ουράνιο Τόξο, προέτρεψε την Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη για εγκλήματα κατά των Μακεδόνων. Φανταστείτε την υπερχείλιση αυτής της οργάνωσης, η οποία βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας στην ελληνική Μακεδονία. Και, φυσικά, φανταστείτε την οργή των Ελλήνων.

Ο στρατηγός Καραντζίκος βλέπει τα Σκόπια, με το όνομα Μακεδονία, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ανοίγοντας την δερμάτινη τσάντα του Αιόλου και απελευθερώνοντας τους ανέμους στρατηγικής αστάθειας και κινδύνου.

Η νοτιοανατολική Ευρώπη εισέρχεται σε μια άλλη εποχή έντασης που κυριαρχεί στον πόλεμο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top