0
Σαν βόμβα έσκασε στους θρησκευτικούς κύκλους ο ισχυρισμός ενός ντοκιμαντέρ της Amazon ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος.


Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Bible Conspiracies» προκαλεί σάλο με την αμφιλεγόμενη θεωρία που βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας.

«Ο γιος του Θεού ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας, ο οποίος αργότερα έκανε θαύματα»,αναφέρει το επίμαχο ντοκιμαντέρ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. 

«Ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος μπορεί να είναι το αληθινό πρόσωπο πίσω από τις ιστορίες της Βίβλου....Υπάρχει στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που τα ίχνη του μπορούν να εντοπιστούν αφού η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαλείψει από την ιστορία.Το όνομά του είναι ο Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 π.Χ. ή 4π.Χ. στην Τυάνα της Καππαδοκίας», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express».

«Γρήγορα έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και ασπάστηκε την αποχή από τις ηδονές της σάρκας και του κρασιού. Δεν φορούσε υποδήματα και είχε αφήσει τόσο τα μαλλιά του μακριά, όπως και γένια. Σύντομα οι διδασκαλίες του τον ανέδειξαν ως αναμορφωτή και ως κατοικία είχε το ιερό του Ασκληπιού», προσθέτει.Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Απολλώνιος απέκτησε ακολούθους καθώς κήρυττε. Υπάρχουν αναφορές ότι είχε αναστήσει νεκρούς κι ότι μιλούσε για πράγματα που ήταν έξω και πέρα από την ανθρώπινη νόηση.



«Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Απολλώνιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο» καταλήγει το ντοκιμαντέρ, το οποίο, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο τίτλος του, ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Απολλώνιος ο Τυανέας γεννήθηκε σε μία σεβαστή και πλούσια ελληνική οικογένεια.Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τύανα. Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Ταρσό της Κιλικίας και μετά από δύο χρόνια στις Αιγές της Κιλικίας.Το 62 αποφάσισε να μεταβεί στη Ρώμη παρόλο που ο Νέρων αντιπαθούσε τους φιλόσοφους. Πέθανε στο Ποτσουόλι το 98.

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως ο Απολλώνιος ήταν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από την Καινή Διαθήκη. Τόσο αυτός όσο και ο Ιησούς είχαν γεννηθεί περίπου την ίδια περίοδο κήρυτταν για τα ίδια θέματα, είχαν πιστούς ακολούθους, έκαναν θαύματα, ενώ και οι δύο είχαν μακριές γενειάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 ή 4 π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ.Η φήμη του Απολλώνιου μεγάλωνε και οι πιστοί που πλήθαιναν, ωστόσο απέκτησε και επιφανείς εχθρούς, με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρήλιο να εξοργίζεται και να σχεδιάζει την καταστροφή όλων των ναών και των αγαλμάτων που κατασκευάζονταν προς τιμήν του.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top