0
Το επόμενο επταήμερο θα κρίνει πολλά σε ότι αφορά το μέλλον της ίδιας της χώρας και ειδικότερα της Μακεδονίας.

Το αργότερο σε 10 ημέρες, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για νωρίτερα, ίσως και την επομένη της 9ης Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων, τα Σκόπια θα έχουν ψηφίσει την αποδοχή της εκχώρησης της Μακεδονίας από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και πλέον το θέμα περνάει στην ελληνική Βουλή.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αποφασισμένος να την ψηφίσει και να δώσει αυτό που χιλιάδες Ελληνες έδωσαν την ζωή τους στα προηγούμενα 200 χρόνια γαι να αποκτήσουν: Τα ιστορικά και εθνολογικά αποκλειστικά δικαιώματα της βόρειας ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας.

Με τη ΝΔ να... παρακαλά να τον ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην περάσει σε αυτή η «καυτή πατάτα».

Μετά την υπογραφή των Πρεσπών, η επίσημη ΝΔ έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα να πείσει ότι «Ολα τελείωσαν» και μετά την ψήφιση από την ελληνική Βουλή «Τίποτα δεν μπορεί να ανατραπεί»!

Κατά τα λοιπά είναι «Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών».

Και οι ΑΝΕΛ; Βασικά το ερώτημα είναι «Ποιοι ΑΝΕΛ;». Ζήτημα είναι αν έχουν απομείνει 4 ή 5 βουλευτές πιστοί στον Π.Καμμένο.

Ολοι οι άλλοι ή τον πουλάνε ενσυνείδητα για να διασώσουν τις υπουργικές τους καρέκλες ή απλώς πουλάνε την Μακεδονία - όπως εκείνος ο απίθανος Παπαχριστόπουλος - γιατί «Αυτό πιστεύουν».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πολιτικό του αφανισμό, αφού ισορροπούσε πολύ καιρό επί «ξυρού ακμής».

Η πολιτική του καριέρα κινδυνεύει να τελειώνει διαπιστώνοντας από το σύνολο των φανερών αλλά και των λεγόμενων κρυφών δημοσκοπήσεων όχι απλά ότι δεν μπαίνει στην Βουλή αλλά ότι χάνεται από το πολιτικό σκηνικό, ακριβώς λόγω Σκοπιανού. Οπως χάθηκε ο Γ.Καρατζαφέρης λόγω Μνημονίου.

Έχει ήδη συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με στόχο να αποφασιστεί η γραμμή για το Σκοπιανό. 

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει ζητήσει από τους στενούς συνεργάτες του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δηλώσουν που επιθυμούν να μετατεθούν μετά την αποχώρηση του ίδιου από την υπουργική θέση.

Είναι βέβαιο ότι διάγει τα τελευταία του 24ωρα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Να τονίσουμε ότι είχε μια καλή θητεία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και μόνο τυχαίες δεν είναι οι προσωπικές επιθέσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας εναντίον του.

«Στρατιωτικοποιημένο» υπουργό Εθνικής Αμυνας τον Πάνο Καμμένο, δύσκολα θα αντιμετωπίσουν ξανά.

Εν πάση περιπτώσει ο Π.Καμμένος με την παραίτησή του θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να μην «λερωθεί» από το όνειδος της εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Το βέβαιο είναι ότι:

1. Δεν θα τον ακολουθήσει το σύνολο των βουλευτών των ΑΝΕΛ στην απόφασή του.

2. Θα βρεθεί την επομένη να μη διαθέτει καν Κοινοβουλευτική Ομάδα με ότι αυτό σημαίνει για το υπόλοιπο της θητείας αυτής της Βουλής, μέχρι τον Μάϊο, όπου όλα δείχνουν θα γίνουν εθνικές εκλογές.

Η άριστη σχέση του με τον Α.Τσίπρα του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ή αυτό των ευρωεκλογών: Ο άνθρωπος που φάνηκε το 2012 ότι θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της Δεξιάς στην Ελλάδα με το συγκλονιστικό 10% των ΑΝΕΛ μετά από 3 μήνες προεκλογικού αγώνα, μόλις και μόνο με 9 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ που είχε εγκαταλείψει, μπορεί να γίνει «πολιτικός πρόσφυγας» στην Αριστερά.

Τι ειρωνεία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για όλα: Εκτακτη σύγκληση, αύριο Δευτέρα, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό με θέμα «τις πολιτικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα». 

Όλα αυτά «στην πλάτη» της Μακεδονίας και των Μακεδόνων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top