0
Η Συμφωνία των Πρεσπών έτσι κι αλλιώς αποτελεί εθνική καταστροφή αλλά εν πάσει περιπτώση προβλέπει κάποιες συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια με βάση τις οποίες υποτίθεται δεν θα υπάρχει πλέον αλυτρωτισμός από το βαλκανικό κρατίδιο.



Στην θεωρία βέβαια για έναν απλό λόγο: Οι συνταγματικές αλλαγές δεν έχουν περάσει και μας ζητείται να επικυρώσουμε εμείς την Συμφωνία των Πρεσπών και οι αλλαγές θα ενσωματωθούν αργότερα!

«Ψηφίζουμε στα τυφλά για τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να έχει κατατεθεί στην Βουλή το ενιαίο κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος των Σκοπίων» λένε στη ΝΔ.



Πέρα από αυτό να μην θίξουμε περί γλώσσας και εθνότητας αλλά και για την αναφορά περί μακεδονικού  λαού  που υπάρχει στην ρηματική διακοίνωση.

Ήδη από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης το αίτημα για κατάθεση του  ενιαίου  κείμενου του Συντάγματος έθεσαν με επιμονή τόσο ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά της ΝΔ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η ψυχρή απάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το κείμενο που ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γιατί δεν προβλέπεται στην συνταγματική τάξη της γειτονικής χώρας. 

«Ο λόγος που προσκόμισα το δικό τους Σύνταγμα από την ιστοσελίδα τους είναι για να σας δείξω τον  τρόπος που ακολουθούν για τις δικές τους αλλαγές  στο συνταγματικό κείμενο. Οι αλλαγές από την αναθεώρηση δεν προστίθενται ως  ενιαίο κείμενο αλλά παρατίθενται στο τέλος του υπάρχοντος συνταγματικού κειμένου».

Άμεση ήταν η αντίδραση και των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων οι οποίοι σημείωσαν ότι ούτε ως κομμάτι στο τέλος του Συντάγματος υπάρχουν οι αλλαγές που προέκυψαν από την αναθεώρηση του Συντάγματος το Σκοπίων.

Οπως επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι Σκοπιανοί δεν έχουν ολοκληρώσει την συνταγματική τους αναθεώρηση και περιμένουν πρώτα να κυρωθεί η Συμφωνία στην ελληνική βουλή:

Τότε παρενέβη για 2η φορά ο Γ.Κατρούγκαλος για να δηλώσει ότι οι αλλαγές αυτές θα προστεθούν από τη στιγμή που η Βουλή των Ελλήνων κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών!

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό που ζητάτε γιατί δεν προβλέπεται στην γειτονική συνταγματική τάξη. Όμως έχουν  εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους που προέρχονται από την συμφωνία. Αυτό που προέβλεψαν ότι αν εμείς δεν εκπληρώσουμε τις δικές μας υποχρεώσεις δεν θα συνεχίσουν και  αυτοί  τις δικές τους είναι αυτονόητο και είναι στο πλαίσιο της τήρησης των συμφωνηθέντων».

«Ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε τους χειρότερους  φόβος μας  ότι οι αλλαγές  θα παραμείνουν ένα   απλό  ψήφισμα που θα είναι συμπληρωματικό κείμενο του  υπάρχοντος Συντάγματος στα Σκόπια και  το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν θέλουν και όποτε θέλουν. Η Βουλή  δεν μπορεί να εισέλθει στη συζήτηση  αυτού του θέματος υπό αυτούς τους όρους» ήταν η απάντηση του κ. Δένδια 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top