0
Οι αρχηγοί της διαβόητης συμμορίας με τα καλάσνικοφ που μπούκαραν σε σπίτια στα νότια προάστια, λήστευαν και ασελγούσαν σε γυναίκες θύματα τους είναι οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού κάτι που δίνει νέα διάσταση στην οργανωμένη απόδραση.


Δύο επικίνδυνοι και αδίστακτοι κακοποιοί που μπαινόβγαιναν στις φυλακές και κατηγορούνται για πλήθος ληστειών. Μάλιστα, η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας όχι μόνο έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τη βία, την ωμότητα και την απανθρωπιά των μελών της, αλλά έκανε ακόμα για τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας να ανατριχιάζουν από την κυνικότητα των δραστών…  

Ομαδική ασέλγεια

Η ομαδική ασέλγεια των ληστών με τα καλάσνικοφ τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου του 2010 σε 33χρονη μητέρα που κοιμόταν αμέριμνη στο διαμέρισμα της στη Γλυφάδα, αλλά και ο άγριος βιασμός μιας αναίσθητης από τα χτυπήματα γυναίκας στην Ηλιούπολη την ίδια περίοδο, έκανε όλη την Ελλάδα να ανατριχιάσει… Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών έλεγαν πως οι «μπουκαδόροι» ήταν μια παρέα αδίστακτων, επικίνδυνων και ερασιτεχνών ληστών με μοναδικό εφόδιο το θράσος και τη βία. 

Το αφεντικό της άγριας συμμορίας Αλεξάντερ Πέππα εργαζόταν ως ντελίβερι στο Νέο Κόσμο και τη Δάφνη και διέμενε σε διαμέρισμα στην οδό Αγκύλης στο Νέο Κόσμο. Έναν χώρο που είχε μετατραπεί σε μια πραγματική γιάφκα που έκρυβαν καλάσνικοφ, μαχαίρια και ναρκωτικά… 

«Ο Πέππα μαζί με τους φίλους του, διέπρατταν ληστείες σε οικίες στις οποίες εισέρχονταν και με την απειλή όπλων, οπλοπολυβόλων, μαχαιριών ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα» περιέγραφε στην κατάθεση της μάρτυρας και επεσήμανε:

«Τις πρωινές ώρες λήστευαν καταστήματα, κυρίως κοσμηματοπωλεία ενώ κάθε βράδυ στις δύο περίπου συναντιόντουσαν είτε στην πλατεία Αμερικής, είτε στην πλατεία Υμηττού, είτε στην πλατεία Δάφνης, έμπαιναν στο αυτοκίνητο και ξεκινούσαν για τις ληστείες».

Μάλιστα ήταν τέτοια η εγκληματική τους μανία που η ομάδα, έκοβε και κρατούσε τα αποκόμματα των εφημερίδων που αναφέρονταν στη δράση της. 

Σοβαρά όσο και ιλαροτραγικά προβλήματα φύλαξης και ασφάλειας στις φυλακές προκύπτουν από την... άνετη και χαλαρή απόδραση δύο Aλβανών ποινικών κρατουμένων από τον Κορυδαλλό, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Οι δύο έγκλειστοι, αδέλφια αλβανικής καταγωγής, χθες στο βράδυ λίγο πριν από το δείπνο, λιμάρισαν τα κάγκελα του κελιού τους, περπάτησαν ανενόχλητοι στους διαδρόμους, βγήκαν στο προαύλιο και με την βοήθεια αυτοσχέδιου σχοινιού (από λουριά τσαντών!) κατάφεραν ν’ αναρριχηθούν στον τοίχο και να εξαφανισθούν!

Ούτε... ελικόπτερα, ούτε πυροβολισμοί, ούτε τίποτε! Όμορφα και... πολιτισμένα!

Η απόδραση των δύο έγινε αντιληπτή... 12 ώρες αργότερα, σήμερα κατά την πρωινή καταμέτρηση των κρατουμένων. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι την απόδραση την είχαν... καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος που λειτουργεί στις φυλακές -το οποίο προφανώς δεν παρακολουθεί κανείς από το προσωπικό!

Εκνευρισμός και αναταραχή (κατόπιν εορτής!) επικρατεί τόσο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έχει την πολιτική ευθύνη για τα σωφρονιστικά καταστήματα, όσο και στη διοίκηση του Κορυδαλλού, όπου θα γίνει ΕΔΕ και αναμένεται να «πέσουν κεφάλια»...

Το χρονικό της απόδρασης

Με αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών «το έσκασαν» δύο κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, ενώ οι δύο δραπέτες το έσκασαν το βράδυ της Τρίτης.

Πρόκειται για δυο Αλβανούς, αδέλφια μεταξύ τους, που κρατούνταν στην Δ’ πτέρυγα των δικαστικών φυλακών.

H Δ’ πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο και οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από το κελί 17.

Οι Αλβανοί κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών. 

Οι δραπέτες έφτιαξαν ένα σχοινί από ιμάντες τσαντών που στη μία άκρη του είχαν δέσει μία πέτρα.

Η πέτρα αυτή έχει «μαγκώσει» σε λάμπα που βρίσκεται εκτός των φυλακών, με αποτέλεσμα, οι δύο δραπέτες να αποδράσουν πιο εύκολα.

Η απόδραση έγινε στις 20.40 τα δύο αδέλφια έκοψαν τα κάγκελα, είτε με διαμαντόσυρμα είτε με κάτι άλλο, βρέθηκαν σε ένα «νεκρό» προαύλιο (δεν χρησιμοποιείται) και από εκεί με γάντζο και σχοινί κατάφεραν να αποδράσουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξωτερική σκοπιά δεν ήταν επανδρωμένη, ενώ η ώρα της απόδρασης φάνηκε από τις κάμερες. Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, αλλά οι ώρες που έχουν περάσει από την απόδραση είναι πολλές. 

Υπουργείο Δικαιοσύνης για φυλακές Κορυδαλλού: "Έφυγαν σαν κύριοι αλλά είναι η μοναδική απόδραση από το 2015"

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού η οποία διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί. Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ζήτημα έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης πανηγυρίζει αναφέροντας ότι επισημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη απόδραση σε κλειστή φυλακή από το 2015 και μετά, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό πίνακα. Και όλα αυτά ενώ οι δυο κρατούμενοι έφυγαν ανενόχλητοι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και μόλις σήμερα το πρωί έγινε αντιληπτή η φυγή τους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής : 

Σήμερα το πρωί (2.1.2019) διαπιστώθηκε η απόδραση δύο (2) προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη (βλ. πίνακα).


Tι λέει o πρόεδρος σωφρονιστικών υπαλλήλων

“Στην πρωινή καταμέτρηση, μετά το άνοιγμα της φυλακής, οι συνάδελφοι μου στον Κορυδαλλό στην Δ' πτέρυγα διαπίστωσαν ότι δύο κρατούμενοι λείπουν από το κελί τους”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος.

“Αμέσως σήμανε συναγερμός, έγινε εκτεταμένη καταμέτρηση και έρευνα σε όλα τα κελιά και δεν βρήκαν τους κρατούμενους. Από τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση που έχουμε δύο κρατούμενοι, από τη Δ πτέρυγα το ισόγειο της πτέρυγας έχουν αποδράσει πιθανόν κόβοντας τα κάγκελα του κελιού τους, κατόπιν βρέθηκαν στο προαύλιο της φυλακής, πήδηξαν τη μία μάντρα, περπάτησαν στον νεκρό χώρο που μεσολαβεί του προαυλίου και του εξωτερικού μαντρότοιχου της φυλακής και από εκεί με αυτοσχέδιους γάντζους κατόρθωσαν και απέδρασαν”, δήλωσε ο κ. Καρακίτσος και σημείωσε:

“Οι κρατούμενοι απέδρασαν από μία συγκεκριμένη σκοπιά που βρίσκεται στον παράλληλο δρόμο της Λαμπράκη. Πιθανολογούμε, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, ότι για να κατόρθωσαν να αποδράσουν από το συγκεκριμένο σημείο δεν πρέπει να υπήρχε εξωτερικός φρουρός εκείνη τη στιγμή”.

“Αυτός ο ένας φρουρός που βρισκόταν στη Δ' πτέρυγα από τις 8 έως τις 9 το πρωί είναι επιφορτισμένος με ένα συγκεκριμένο και σημαντικό καθήκον να κλειδώσει όλους τους κρατούμενους μέσα στα κελιά τους και να διαπιστώσει ότι είναι καλά.

Αυτό το πράγμα φαίνεται ότι το έκανε... Μετά το σημείο αυτό φαίνεται ότι έχει συντελεστεί η απόδραση, από αυτό το σημείο και μετά” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων προσθέτοντας ότι “εδώ προφανώς πρόκειται για μία οργανωμένη απόδραση”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top