0
Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open, καθώς με μία επική εμφάνιση κατάφερε να αποκλείσει τον Ρότζερ Φέντερερ!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία και δοξάζει την Ελλάδα! Ο 20χρονος τενίστας πέταξε στα αστέρια και κέρδισε 3-1 σετ τον θρύλο του τένις Ρότζερ Φέντερερ στη «Rob Laver Arena» της Μελβούρνης. Με 6-7, 7-6, 7-5 και 7-5 ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του αυστραλιανού Όπεν! 

Στο πρώτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και να προηγηθεί με 1-0, όμως ο Ελβετός με σχετική ευκολία ισοφάρισε άμεσα. Ο νεαρός Έλληνας διατήρησε για δεύτερη φορά το σερβίς και χάνοντας μόλις ένα πόντο κατάκτησε και το δεύτερο δικό του γκέιμ (2-1). Η απάντηση του Φέντερερ ήρθε με love game (σ.σ. νίκη χωρίς να χάσει πόντο), ενώ το 3-2 υπέρ του Τσιτσιπά κλείδωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ο Τσιτσιπάς με δεύτερο love game προηγήθηκε 4-3, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και στο 5-4, με τους δύο αντιπάλους να συνεχίζουν χωρίς break στο ματς. Με υποδειγματική υπομονή και εντυπωσιακό τρόπο ο Τσιτσιπάς κράτησε άλλη μια φορά το σερβίς του (6-5) και το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ (6-6).  

Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε 2-0 με μίνι μπρέικ, όμως ισοφαρίστηκε με δικό του αβίαστο λάθος. Ο Ελβετός κράτησε τα δύο σερβίς του και έφτασε στο 4-3, ενώ με μίνι μπρέικ πέτυχε το 5-4 και σέρβιρε για το σετ. Ο Τσιτσιπάς με δικό του μίνι μπρέικ μείωσε σε 6-5 και στη συνέχεια πήρε το σερβίς για να προηγηθεί με 7-6. Με δυνατά σερβίς ο Φέντερερ επανήλθε σε θέση ισχύος (8-7), όμως ο Έλληνας τενίστας έφτασε εκ νέου στο σετ μπολ (9-8), για να μην αλλάξει τίποτα μέχρι και το 11-10. Το πλεονέκτημα άλλαξε για πολλοστή φορά χέρια (12-11), όμως ο Φέντερερ έκλεισε το σετ με 13-11 σε μία φάση που μπέρδεψε τον Τσιτσιπά, καθώς ένα φίλαθλος φώναξε «άουτ» με αποτέλεσμα ο Έλληνας να μπερδευτεί και να χάσει τον πόντο, αν και συνέχισε κανονικά τη φάση. 

Το δεύτερο σετ στην «Rob Laver Arena» ξεκίνησε με love service game από τον Φέντερερ, ενώ ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο σημείωνοντας μάλιστα και δύο άσους. Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν τα σερβίς τους και το σετ έφτασε στο 2-2 με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Φέντερερ προηγήθηκε 3-2 με νέο love game, με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 3-3, σβήνοντας τρία break points! To 4-4 για τον Στέφανο ήρθε επίσης με μεγάλη δυσκολία με τον Ελβετό να δείχνει την κλάση του, αλλά να μην καταφέρνει να πανηγυρίσει το break. Ανώτερος ο Φέντερερ προηγήθηκε με 5-4 και έφτασε και σε τέσσερα σετ πόιντ, με τον Τσιτσιπά να αντιστέκεται και να ισοφαρίζει (5-5). Φέντερερ και Τσιτσιπάς ολοκλήρωσαν και το δεύτερο σετ χωρίς μπρέικ και έτσι η αναμέτρηση πήγε πάλι στα τάι μπρέικ. 

Το μίνι μπρέικ του Τσιτσιπά και οι δύο άσοι τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση (3-0), ενώ ο Φέντερερ έδειξε την κλάση του και ισοφάρισε άμεσα σε 3-3. Ο Έλληνας πρωταθλητής κράτησε το σερβίς και προηγήθηκε 5-3, ενώ σημείωσε καθοριστικό μίνι μπρέικ, φτάνοντας σε τριπλό σετ πόιντ για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 7-3! 

Με παρόμοιο τρόπο άρχισε και το τρίτο σετ, καθώς ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του και προηγήθηκε 1-0 στα γκέιμς με τον Ελβετό θρύλο να ισοφαρίζει και τον Στέφανο να ξαναπαίρνει το προβάδισμα (2-1). Η συνέχεια έφερε μία ακόμα ισοφάριση, όμως ο Τσιτσιπάς με άσο υπερασπίστηκε ακόμα ένα σέρβιτς γκέιμ και βρέθηκε στο 3-2. Ο Φέντερερ ισοφάρισε και στο επόμενο γκέιμ έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ για ακόμα μία φορά, όμως ο Τσιτσιπάς αφού έσβησε το πλεονέκτημα του αντιπαλου του, έφτασε με υπομονή στο 4-3. Στο όγδοο γκέιμ του τρίτου σετ ο Στέφανος έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και έτσι ο 37χρονος Ελβετός πανηγύρισε το 4-4. O 20χρονος συνέχισε να παίζει ως ίσος προς ίσο τον Φέντερερ και πήγε στο 5-4, όμως ένα love game ήρθε να θυμίσει στον Τσιτσιπά ότι έχει απέναντι του έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Κι όμως ο Τσιτσιπάς δεν τρόμαξε και απάντησε με δικό του love game, δείχνοντας αποφασισμένος να γράψει τη δίκη του ιστορία (6-5). Το πρώτο μπρέικ του αγώνα ήρθε την στιγμή που έπρεπε! Ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Φέντερερ και πήρε το δεύτερο σετ για να προηγηθεί 2-1! 

Με κεκτημένη ταχύτητα ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε και στο τέταρτο σετ με 1-0, έχοντας τρεις άσους, με τον Ελβετό να ισοφαρίζει άμεσα. Το 2-1 για τον Τσιτσιπά διαμορώθηκε σχετικά ευκολα, όμως ο Φέντερερ με τον δικό του τρόπο έφτασε στο 2-2. Ένα ακόμα κερδισμένο γκέιμ για τον Έλληνα διαμόρφωσε το 3-2, με τον Ελβετό με love game να ισορροπεί εκ νέου. Με την ολοκλήρωση του έβδομου γκέιμ που έφερε το 4-3 για τον Τσιτσιπά ο Έλληνας κάλεσε τον γιατρό του αγώνα, καθώς είχε ενόχλησεις στο χέρι. Παρ' όλα αυτά το 5-4 το πανηγύρισε και έβαλε τον Φέντερερ στο... καναβάτσο. Ο Ελβετός έδειξε την κλάση του και ισοφάρισε σε 5-5, με τον Τσιτσιπά να μην... μασάει και να απαντάει με love game (6-5). To 6-6 από τον Ελβετό έστειλε για τρίτη φορά ένα σετ στο τάι μπρέικ. 

Στον επίλογο του σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με άσο και μίνι μπρέικ, ωστόσο για ακόμα μία φορά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Μάλιστα ο έμπειρος Ελβετός προηγήθηκε 4-3, για να αλλάξει πάλι χέρια το σκορ (5-4 και 6-5). Στο τελευταίο πόντο ανάγκασε τον Φέντερερ σε αβίαστο λάθος και έκλεισε το ματς με το… εξωπραγματικό 3-1 στα σετ!













ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top