0
Mέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν τα πρώτα 15 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο - Αμβρακία, ενώ από τις από τις 25 Ιανουαρίου η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από την περιοχή του Αεροδρομίου Ακτίου, μέχρι τον νέο ανισόπεδο κόμβο στη Βόνιτσα.


Το τμήμα που αποδίδεται ξεκινά 1,5χλμ. μετά την Υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στη Βόνιτσα. Με το έργο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση προς Λευκάδα-Άκτιο και Πρέβεζα.

Σημειώνεται ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακία μήκους 48,5 χιλιομέτρων  παραμένει ημιτελής από το 2010 με το έργο να έχει αντιμετωπίσει αυτά τα οχτώ χρονιά πολλά προβλήματα που είχαν να κάνουν με τις προϋποθέσεις κατασκευής και τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

Το υπουργείο προκήρυξε διαγωνισμό στα μέσα του περασμένου Μαρτίου όπου μειοδότης αναδείχτηκε η κοινοπραξία Άκτωρ - Τέρνα.

Η εργολαβία-σκούπα περιλαμβάνει τα 32,2 χλμ. από τα 48,5 χλμ. του οδικού άξονα. Πιο συγκεκριμένα, αφορά το σύνολο των εργασιών στο πρώτο 1,3 χλμ. του έργου, την ολοκλήρωση των εργασιών από το 17,6ο έως το 48,5ο χλμ., τις παράπλευρους, καθέτους και τα λοιπά συμπληρωματικά έργα (άνω και κάτω διαβάσεις, κόμβοι, ρέματα, αποχετευτικά, έργα περιβάλλοντος κ.λπ). Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 150 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακία αποτελεί στην ουσία τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού, ο οποίος επί χρόνια αποτελούσε μία φυσική τομή στη δυτική πλευρά της χώρας και επέτεινε τα χρόνια προβλήματα απομόνωσης της περιοχής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top