0
Αντιπαράθεση σε ζωντανή σύνδεση με "κεραυνούς" Β.Πούτιν κατά Α.Τσίπρα είχαμε προς το τέλος της συνέντευξης τύπου όταν τέθηκε το ζήτημα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών το περασμένο καλοκαίρι. Δείτε το βίντεο από το 23' και μετά.

Οι δυο ηγέτες δέχτηκαν ερώτηση από Ρωσίδα δημοσιογράφο για τη διπλωματική κρίση, το περασμένο καλοκαίρι, στις σχέσεις τους.

"Θέλω να τονίσω το εξής το οποίο θεωρώ σημαντικό" είπε ο Β.Πούτιν.

"Από την αρχή δεν συμφωνούσαμε με τη βάση στην οποία έγιναν οι απελάσεις"

"Δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος στην Ρωσία ή στην Ελλάδα κάνει κάποια μαύρα παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας ή ότι υπάρχει κάποια συνωμοσία εις βάρος της Ελλάδας".

"Αν οι μυστικές υπηρεσίες έχουν κάποιες ερωτήσεις προς τους ομολόγους τους, υπάρχουν πολλοί τρόποι για διευθέτηση των καταστάσεων χωρίς θεατρινισμούς"

"Ολα αυτά ήταν «σαχλαμάρες»"

"Σαχλαμάρες τα περί συνωμοσιών της Μόσχας σε βάρος της Ελλάδας"

"Σαχλαμάρες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παίξει παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας" είπε χαρακτηριστικά.

"Ηταν μια "μαύρη σελίδα" τόνισε ο Β.Πούτιν σημειώνοντας πως η σελίδα αυτή έχει κλείσει. 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως “κοιτάμε μπροστά” και πρόσθεσε πως “μια βροχερή μέρα μέσα στο καλοκαίρι, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε καλοκαίρι”.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του είπε:

«Θα συμφωνήσω με την εκτίμηση του προέδρου Πούτιν σε ότι αφορά ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.  Μια βροχερή ημέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι, δεν χάσαμε το καλοκαίρι.  Η Ελλάδα σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δεν κινούνται με βάση το τι λένε άλλες χώρες».

"Δεν κινούμαστε με γνώμονα αποφάσεις ή πιέσεις τρίτων χωρών" είπε ο Α.Τσίπρας.

"Από την άλλη πλευρά όταν βλέπουμε κάποια μεμονωμένα περιστατικά, γιατί το πιστεύω ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία μας αφορούν και μας ενοχλούν, είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε κάποια μηνύματα αλλά ταυτόχρονα να κοιτάζουμε και μπροστά" πρόσθεσε.

«Ο ελληνορωσικός διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος, όπως αποδείχτηκε το καλοκαίρι. Ωστόσο, η επιθυμία μας να παραμείνουν οι σχέσεις αυτές στις σταθερές ράγες που από το 2015 οικοδομήσαμε με κόπο, μας βοηθά πάντα να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να επιστρέφουμε στον αναγκαίο αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση», επεσήμανε.

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top