0
Οι αρχαίοι Έλληνες κατοικούσαν στην Ιλλυρία και στην Ήπειρο χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πριν εμφανιστούν οι Αλβανοί σε αυτές τις περιοχές. (11ος αιώνας μ. Χ.)

Την Αρβωνίτικη ή Αρβανίτικη γλώσσα την ομιλούσαν οι προγονοί μας οι Πελασγοί χιλιάδες χρόνια πριν αποκτήσουν γλώσσα οι Αλβανοί. 

Οι επαρχίες Ιλλυρία και Ήπειρος αποτελούσαν αναπόσπαστα κομμάτια του αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Ή Ιλλυρία ήταν επαρχία της Μακεδονίας, από εκεί καταγόταν και η Ολυμπιάδα η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την οποία σήμερα οι Αλβανοί αποκαλούν Αλβανίδα. (Εδώ με την προπαγάνδα έκαναν τον Μέγα Αλέξανδρο Σλαύο δεν θα κάνουν την Ολυμπιάδα Αλβανίδα;) 

Οι Ελληνικές πόλεις της περιοχής που αναφέρονται σε αυτές όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς, αμέτρητες: Αντιγόνεια, Φοινίκη, Αμαντία (εκεί σώζεται αρχαίο ελληνικό στάδιο του 3ου αι. π.Χ.), Επίδαμνος αρχαίο λιμάνι, σημερινό Δυρράχιο από όπου ξεκινούσε η Εγνατία οδός, άλλες ελληνικές πόλεις; Αντίβαρις, Αλέσιον, Κρόια, Απολλωνία, Αρβών (κρατήστε την πόλη Αρβών γιατί είναι η αιχμή του δόρατος), Αυλώνα, Κάννινα, Ώρικο, Χίμαιρα (σημερινή Χιμάρα). Όλες αυτές τις πόλεις τις αγνοούν οι προπαγανδιστές ιστορικοί;;;;;;

Από την πόλη Αρβών ονομάστηκαν οι κάτοικοι της περιοχής Αρβωνίτες και κατ' αφομοίωση του ω με το α Αρβανίτες, αυτό αναφέρει η Άννα Κομνηνή (Αλεξιάς) και ότι δεν υπήρχε λέξη Αλβανία ή Αλβανός στην περιοχή πρίν τον 11ο αιώνα μ.Χ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top