0
Με το βλέμμα στραμμένο στην Γαλλία και τις κινητοποιήσεις από τα «κίτρινα γιλέκα» για τους φόρους στα καύσιμα, η κυπριακή έκδοση τους έκανε την εμφάνιση της προ ημερών στο Facebook.

Δεν μας έφταναν στην Κύπρο, τα σκάνδαλα, του Χρηματιστήριου, του ΤΕΠΑΚ, του Συνεργατισμού, τα φαγοπότια σε Δήμους και κοινότητες, οι περιττές πινακίδες στην Πάφο, το κούρεμα καταθέσεων και πολλά άλλα... έπρεπε πρώτα να αντιδράσουν οι Γάλλοι για να κινητοποιηθούμε και εμείς, αν τελικά γίνει βέβαια και δεν είναι απλά λαϊκιστικό παραλήρημα στο Facebook.

Τις τελευταίες μέρες, και μετά το σάλο στην Γαλλία, έκανε την εμφάνιση της μια ομάδα στο Facebook με την επωνυμία «Κίτρινα Γιλέκα Κύπρος»... κάνοντας λόγο για κοινωνική επανάσταση(!).

Σχετικές αναρτήσεις στο συγκεκριμένο group αναφέρουν ότι θέλουν να κτυπήσουν το πολιτικοικονομικό κατεστημένο των λίγων και ευνοούμενων.

Μέχρι στιγμής όλα καλά (;). Ωστόσο εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί τώρα, έπρεπε να παραδειγματιστούμε από τους Γάλλους και τους κάθε Γάλλους για να ξυπνήσουμε ως λαός, αν ξυπνήσαμε δηλαδή αφού μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι!

Έπρεπε δηλαδή να καεί το Παρίσι για οργανωθούμε; Δεν μας φτάνουν όλα αυτά που έχουμε περάσει και περνούμε ως λαός;

Το μόνο που μένει πλέον, είναι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη προσπάθεια των συμπολιτών μας, που βεβαίως και επικροτούμε ωστόσο ας ελπίσουμε ότι δεν θα πνιγεί στο «αίμα» όπως ανάλογες προσπάθειες.

Έκτορας Γεωργίου

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top