0
Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση Novartis λίγες ώρες πριν λήξει το 2018, μετά τον εντοπισμό στο αεροδρόμιο από τις Αρχές του Νίκου Μανιαδάκη, προστατευόμενου μάρτυρα αλλά και εμπλεκόμενου στην υπόθεση, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό με την οικογένεια του. 

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του Ιανουαρίου 2019 αναμένεται να εκδοθεί δικαστικό πόρισμα για την υπόθεση Novartis και ενδεχομένως να ασκηθούν διώξεις.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αρμόδια Εισαγγελέας Διαφθοράς ολοκληρώνει οσονούπω την έρευνα της που αφορά 10 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και πολιτικούς, ενώ έχουν ανοιχθεί προς διερεύνηση και cross-checking τουλάχιστον 45 τραπεζικοί λογαριασμοί. 

Είναι προφανές πως η κίνηση του Νίκου Μανιαδάκη να εγκαταλείψει άρον άρον την Ελλάδα με την οικογένεια του συνδέεται με τις πληροφορίες περί επικείμενης ολοκλήρωσης της εισαγγελικής έρευνας και της ενδεχόμενης άσκησης ποινικών διώξεων εντός του επόμενου μήνα. 

Το μπλόκο στο αεροδρόμιο

Πρόκειται για το σύμβουλο των πρώην υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, Νίκο Μανιαδάκη,  πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση της Novartis, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα μας, αργά χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανιαδάκης θα πετούσε σήμερα το πρωί στις 09:00 για τη Μαδρίτη, ενώ μάλιστα είχε προλάβει να στείλει τις οικοσυσκευές του στην Ισπανία το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προσαγωγή του σημειώθηκε έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι αναπληρωτής κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και στο παρελθόν είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ωστόσο μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του από την έρευνα για την εμπλοκή του στο μεγάλο σκάνδαλο, κατέστη ήδη κατηγορούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σε βάρος του κ. Μανιαδάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, αναμένεται εντός του επομένου χρονικού διαστήματος να του ασκηθεί και δίωξη για ενεργητική δωροδοκία. Αυτό βεβαίως έχει συνέπειες όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όσους είχαν δοσοληψίες μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ ο κ. Μανιαδάκης, επιχείρησε να φύγει από τη χώρα μαζί με την οικογένειά του με προορισμό άλλη χώρα της Ευρώπης προκειμένου να εγκατασταθούν πλέον μόνιμα εκεί. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές διατάχθηκε αμέσως η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ υποχρεώθηκε να παραδώσει και το διαβατήριο του.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top