0
Η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για το τρίχρονο δαμάλι καθώς και η πρόρρηση του γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού περί των 700 εκατομμυρίων νεκρών είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στο σύνολο των προφητειών / προρρήσεων που γνωρίζουμε σχετικά με τον Γενικό Πόλεμο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να υπάρξει τόσο μεγάλη σφαγή ώστε να σκοτωθούν 700 εκ. άνθρωποι (χωρίς τα γυναικόπαιδα, όπως τονίζει ο γέροντας Ιωσήφ). Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι που αναφέρουν ότι ο αριθμός δεν είναι πραγματικός, αλλά ενδεικτικός του μεγέθους, ενώ άλλοι αμφιβάλλουν για την ορθότητα, παραθέτοντας άλλα ακούσματα του γέροντα, στα οποία αναφέρει μικρότερο αριθμό νεκρών.

Αν και είναι ανθρώπινο να θεωρούμε ασύλληπτο το γεγονός αυτό (ούτε καν τολμάει κανείς, να φανταστεί ένα μοσχάρι, να επιπλέει σε ένα ποτάμι αίματος), είναι γεγονός ότι οι δύο αυτές προφητείες, εμφανίζονται σε έναν προορατικό λόγο, ο οποίος χρονολογείται λίγο πριν από την πτώση της Κωνσταντινούπολης!

Ο λόγος αυτός ανήκει σε έναν σοφό άνδρα ο οποίος ερωτήθηκε από τον Μανουήλ Παλαιολόγο (1348 – 1425 μ.Χ) για το μέλλον της Κωνσταντινούπολης.
Σας μεταφέρουμε εδώ τα ανάλογα αποσπάσματα της απάντησης του σοφού αυτού άνδρα, από το βιβλίο ”Οι προφήτες μας αποκαλύπτουν” του Αβραάμ Μοναχού Αγιορείτη.

Ας διαβάσουμε πρώτα την προφητεία του Πατροκοσμά…

58, από τη συλλογή Καντιώτη ”Στην πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη” (θα πλέει), και
4, από την συλλογή Καλυβόπουλου: ”Στην πόλη θα πλέει τριχρονίτικο δαμάλι στο αίμα”.
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η συγκεκριμένη προφητεία δεν έχει καταγραφεί στο Αλβανικό χειρόγραφο.

…και εδώ η παράγραφος που αναφέρεται στον λόγο προς τον Παλαιολόγο (ο τονισμός είναι λανθασμένος λόγω μη σωστής γραμματοσειράς)
Αυτοί δε οι Άρχοντες του στρατού των Χριστιανών έριν βαλούσιν ανά μέσον αυτών, τις αν άρξη της Πόλεως.

Επί την έριν δε ταύτης ξίφους έλξουσι και κατακόπτεσθαι εθελήσουσιν εν αλλήλοις οι Χριστιανοί, επί τοσούτον δε γενήσεται συγκοπή των ανθρώπων, ώστε πάντα κοιλώματα και πάσα η γη της Πόλεως αίματος πληρωθήσεται, ώστε και μόσχος τριετής εν τω αίματι πνιγήσεται και δραμείται εν τω πελάγει το αίμα, ώσει στάδια δέκα οκτώ και αυτή η συγκοπή θέλει γίνει μεγάλη σφόδρα μετά την συμφοράν ταύτην, εν η πάντες οι αμαρτωλοί κατακοπήσονται, και ουδείς εξ αυτών σωθήσεται.
…όχι μόνο θα πλέει, όπως λέει ο Πατροκοσμάς, αλλά θα επιπλέει πνιγμένο το μοσχάρι λέει ο σοφός αυτός άνδρας.

Αλλά και όλα τα κοιλώματα, οι εγκοπές και τα ανοίγματα που θα έχει η γη της Πόλης, θα καλυφθούν….και τόσο πολύ θα είναι το αίμα που θα ρέει στην θάλασσα, που τελικά θα φτάσει εντός αυτής 18 στάδια, δηλαδή 3 χιλιόμετρα!
…ναι, αλλά 700 εκατομμύρια;;…χωρίς τα γυναικόπαιδα;

Ας ακούσουμε τώρα και την πρόρρηση του γέροντα Ιωσήφ (στο 1.40 το επίμαχο σημείο):


… και εδώ το σημείο που αναφέρει τον αριθμό των εμπλεκομένων ο λόγος προς τον Παλαιολόγο: ”…τοιούτος δε ο στόλος γενήσεται, ώστε αι κεφαλαί και άρχοντες του στόλου έσονται ωσεί χιλιάδες εβδομήκοντα. Πας δε τις τούτων έχοιεν υποκάτω αυτού άνδρας χιλιάδας δέκα” 70.000 άρχοντες με 10.000 άνδρες ο καθένας μας κάνει 700 εκατομμύρια άνδρες. Ακριβώς ότι λέει και ο γέροντας Ιωσήφ. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτηθήκαμε αν αυτά που διαβάζουμε και ακούμε στις προφητείες και στις προρρήσεις είναι ενδεικτικά των μελλοντικών γεγονότων ή αν είναι ακριβώς αυτό που θα γίνει. Για το συγκεκριμένο θέμα όμως – δηλαδή για το μέγεθος του πολέμου που θα αφορά την απόκτηση της Πόλης – ο λογισμός μας μας λέει ότι πλέον δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία, ότι όλα θα γίνουν ακριβώς όπως έχουν προφητευθεί.

… και εδώ το σημείο που αναφέρει τον αριθμό των εμπλεκομένων ο λόγος προς τον Παλαιολόγο:”…τοιούτος δε ο στόλος γενήσεται, ώστε αι κεφαλαί και άρχοντες του στόλου έσονται ωσεί χιλιάδες εβδομήκοντα. Πας δε τις τούτων έχοιεν υποκάτω αυτού άνδρας χιλιάδας δέκα”

70.000 άρχοντες με 10.000 άνδρες ο καθένας μας κάνει 700 εκατομμύρια άνδρες. Ακριβώς ό,τι λέει και ο γέροντας Ιωσήφ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτηθήκαμε αν αυτά που διαβάζουμε και ακούμε στις προφητείες και στις προρρήσεις είναι ενδεικτικά των μελλοντικών γεγονότων ή αν είναι ακριβώς αυτό που θα γίνει.

Για το συγκεκριμένο θέμα όμως – δηλαδή για το μέγεθος του πολέμου που θα αφορά την απόκτηση της Πόλης – ο λογισμός μας μας λέει ότι πλέον δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία, ότι όλα θα γίνουν ακριβώς όπως έχουν προφητευθεί.


ΠΗΓΗ: orthodoxianews

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top