0
«Έσπασε» το βραχιολάκι ο υπόδικος για εξοπλιστικές μίζες Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και από το μεσημέρι αναζητείται από τη Ελληνική Αστυνομία.

Ο  Ζαν Κλοντ Οσβαλντ θεωρείται  άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών αλλά  και της Siemens και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Αμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο  εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγγελής

Όπως, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το υπουργείο Δικαιοσύνης «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald». Να σημειωθεί ότι έχει την υπηκοότητα του Ελβετού πολίτη.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι υπόδικος και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί προσωρινα ελεύθερος με βραχιολάκι, Σήμερα, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (Βραχιολάκι) που φορούσε και εξαφανίστηκε.

Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος γεωεντοπισμού, η καταστροφή της συσκευής έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Η αναζήτηση του τραπεζίτη από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τον Μάρτιο του 2015 ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη.

Είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων 

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ στις απολογίες του έμεινε πιστός στη γραμμή του «δεν γνωρίζω» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διακινήθηκε ως μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών του ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είχε δεσμευτεί να προσκομίσει, κατάλογο με πελάτες ελβετικών τραπεζών που εμπλέκονται στο ξέπλυμα χρήματος αλλά και στοιχεία λογαριασμών οι οποίοι είχαν «υποδεχθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά.

Ο Ελβετός τραπεζίτης που συνεργάστηκε στο παρελθόν με τις Τράπεζες Dresdner και BNP Paribas, φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του, αλλά και επανέλαβε τον ισχυρισμό οτι δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων.

Αυτό το διάστημα ο Ζ.Κ. Όσβαλντ δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο συνήγορος του Όσβαλντ, Χρ. Καπαρουνάκης, εξέφρασε την έκπληξή του για την εξέλιξη με τον εντολέα του, «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων», Μάλιστα, κατά τον συνήγορο, η δίκη αυτή «αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν» για τον πελάτη του.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top