0
Η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Σκοπίων, η οποία έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δύο χωρών που απορρέουν απο την επονείδιστη αυτή Συμφωνία, έχει ήδη διαρραγεί αφού όπως ήταν αναμενόμενο οι Σκοπιανοί ζητούν «πλήρη αναθεώρηση της ελληνικής Ιστορίας και δημιουργία μιας νέας πλαστής»!

Θέλουν αλλαγές-παραποιήσεις όχι μόνο σε  βάθος 2.500 χρόνων αλλά και στην μεσαιωνική Ιστορία του Ελληνισμού αφού ζητήσαν ο αυτορκάτορας Βασίλειος Β’ ο Βουλγαροκτόνος  του Βυζαντίου να μην αποκαλείται πλέον έτσι!

Συν τοις άλλοις ζητούν διαχωρισμό της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία στα σχολικά μας βιβλία και  επιμένουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες  εκτός από τη βασιλική οικογένεια δεν μιλούσαν ελληνικά! 


Υποτίθεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προστάτευε την αρχαία ελληνική Ιστορία και διαχώριζε την αρχαία Μακεδονία από αυτό το τερατούργημα που δημιουργείται με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης και θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία» αν και παντού όλοι την αναφέρουν ως «Μακεδονία»... σκέτο, μην υπολογίζοντας καθόλου την εν λόγω συμφωνία.

Έφτασαν στο σημείο να ζητούν να αλλάξει η Ιστορία 24 αιώνων και έφεραν σε αδιέξοδο την  μικτή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία. Ο επικεφαλής τους,  διπλωμάτης Βίκτορ Γκάμπερ έχει γράψει κι ίδιος βιβλίο για το ψευδομακεδονικό έθνος.

Με αυτούς θα διαπραγματευτούμε για την δημιουργία των νέων σχολικών βιβλίων;

«Μιλάμε και για τα σχολικά βιβλία  που διδάσκονται σήμερα στα ελληνικά σχολεία  αλλά και γι αυτά που θέλουν να φέρουν για διδασκαλία από το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς» δήλωσε.

Οι  Σκοπιανοί θέλουν επίσης: 

-Να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία.

-Να αναγνωριστεί σλάβικη καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο.

-Να μην αποκαλείται «Βουλγαροκτόνος» ο Βασίλειος ο δεύτερος.

-Να  γίνει αποδεκτό ότι στη Βόρεια Ελλάδα το 1821  έγινε δήθεν «μακεδονική» επανάσταση! 

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στο Star για τις αξιώσεις: «Οι αλλαγές που προτείνουν για τα σχολικά βιβλία είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών».

Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους Σκοπιανούς ειδικούς, στους Βαλκανικούς Πολέμους  δεν απελευθερώθηκε η ελληνική Μακεδονία, αλλά υπήρξε… διωγμός των «Μακεδόνων», δηλαδή των ψευδομακεδόνων

«Επιχειρείται ο βίαιος διαχωρισμός του όρου Έλλην από τον όρο Μακεδών που ιστορικά, κοινωνιολογικά και εθνογραφικά είναι ταυτόσημη» δηλώνει στο Star o πρόεδρος των Παμμακεδονικων Ενώσεων Ελλάδας –Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.  

Μέλος της ελληνικής ομάδας στην  επιτροπή προειδοποιεί με παραίτηση μετά τις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών. 

Ποιος ξέρει τι άλλο έχει ακούσει ο άνθρωπος.

Προφανώς αυτοί θα ζήτησαν και τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Λεωνίδα, τον Μιλτιάδη την... μάνα τους και τον πατέρα τους.

Το θράσος των Σκοπιανών δεν έχει όρια αλλά αυτό το γνωρίζαμε από πάντα, το πρόβλημα είναι πως μια ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τέτοιους  ποταπούς όρους, η οποία συμφωνία θέτει σε κίνδυνο πάνω απόλα την ιστορική υπόσταση του Έθνους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top