0
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμά του πριν από λίγο, χαιρέτισε «την επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της χώρας» να απέχει από το χθεσινό δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και εκτίμησε ότι αυτό απέτυχε.

«H πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα» πρόσθεσε.

«Στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις,που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση.

Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε.

Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγονται» ανέφερε ακόμη.

"Η πραγματικότητα δείχνει πως το δημοψήφισμα απέτυχε. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε αυτήν την πραγματικότητα".

"Μην υποτιμάμε τον κυρίαρχο λαό. Δεν μπορούμε ναμ ιλάμε για θέληση της πλειοψηφίας χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι όροι του δημοψηφίσματος

"Το 36, 9% δεν είναι η θέληση του λαού αλλά το 63,1%".

"Οσοι και να προσπαθείτε δεν μπορείτε να αλλάξετε την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι το δημοψήφισμα απέτυχε".

"Είναι ώρα ευθύνης για τον λαό μας. Η υποστήριξη από ΕΕ-ΝΑΤΟ οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες. Η υποστήριξη για ΕΕ-ΝΑΤΟ ήταν πάνω από 80% και τώρα το μειώσατε στο 36,9%".

"Χειραγωγείτε και παρουσιάζετε ψεύτικες αντιλήψεις στους Ευρωπαίους και Ευρωατλαντικούς μας συνεργάτες".

"Σε όσους παρεμβαίνουν στο εσωτερικό των Σκοπίων τους καλώ να σεβαστούν τις διεθνείς συμβάσεις για τις διπλωματικές σχέσεις".

"Αυτοί που έχουν δημοκρατικό έλλειμμα δεν μπορούν  να επιβάλουν λύσεις που είναι σε αντίθεση με την κυριαρχία του λαού μας".

"Τα ΗΕ, οι ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ν.Τραμπ ανέφεραν πως η ελευθερία, η ειρήνη και η δημοκρατία εφαρμόζονται μόνο σε κυρίαρχα και δημοκρατικά κράτη. Χτες ο λαός μας έδειξε την κυρίαρχη θέληση του. Οπως ο πρόεδρος Ε.Μακρόν είπε "πιστεύω στην ισχυρή ταυτότητα κάθε έθνους, πιστεύω στην ιστορία και την φιλοδοξία του Μακεδονικού λαού".

"Το δημοψήφισμα δεν είναι δημοσκόπηση".

"Η απόφαση των πολιτών μας δεσμεύει. Στο δημοψήφισμα οι πολίτες ασκούν κυρίαρχη εξουσία. Το Κοινοβούλιο πρέπει να το σεβαστεί. Γι αυτό συγχαίρω τον Μακεδονικό λαό, τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Σέρβους, τους Ρομά, τους Βόσνιους και τους Βλάχους για την απόφαση τους".

"Πρέπει όλοι να σεβαστούμε την απόφαση αυτή. Αυτό είναι ένα μάθημα σε όλα τα πολιτικά κόμματα να προσέχουν τι υπόσχονται"

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη ότι η βούληση της συντριπτικής, όπως είπε, πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το "αποτυχημένο δημοψήφισμα".

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top