0
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), μετά από πρόσκληση του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των ΗΑΕ, Major General (P) Ibrahim Naser AL Alawi.

Οι Εμιρατινοί πιέζουν εδώ και καιρό για την αγορά των F-16 Block 30 της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Την ίδια ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρότι γνωρίζουν ότι η πώληση τους θα βάλει ένα σημαντικό ποσό στον "κουμπαρά" της αναβάθμισης των άλλων τριών εκδόσεων που έχει στον στόλο της η Πολεμική Αεροπορία, ακόμη δεν μπορούν να ανάψουν το πράσινο φως. 

Άλλωστε όπως τόνιζαν στο OnAlert υψηλόβαθμες πηγές της Μεσογείων, ναι μεν το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 F-16 έχει μπει σε τροχιά, αλλά καθοριστική παράμετρος για να δοθεί η έγκριση απόδεσμευσης έστω και ενός αεροσκάφους αυτής της έκδοσης είναι να αρχίσει η παραλαβή των Ελληνικών Viper.

Από την πώληση των 12 αεροσκαφών εκτιμάται ότι μπορεί να μπουν στα ταμεία της Πολεμικής Αεροπορίας περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πάντως έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για την αγορά και των 30 αεροσκαφών. Αυτό έχει γίνει τόσο μέσω της επιστολής που απεστάλη την προηγούμενη χρονιά όσο και μέσω των διμερών επαφών που έγιναν επίσης το 2017 στο Αμπού Ντάμπι. Εάν διαμορφώνονταν οι προϋποθέσεις, μια τέτοια πώληση θα μπορούσε να αποφέρει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ. 

"Οι εμιρατινοί εξακολουθούν και είναι ζωηροί. Ενδεικτικά νούμερα ξέρουν αυτοί. αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις όταν πρέπει να δέσουμε τον γάιδαρο από εδώ." έλεγε με εμφατικό τρόπο η ίδια πηγή ενημέρωσης αναφερόμενη στη σύνδεση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 με την πώληση των μαχητικών της έκδοσης 30.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top