0
Και φονιάδες και θρασείς! Μετά την δολοφονία του ομογενή Κ.Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα για εξηγήσεις.

Οι Αλβανοί συνεχίζουν να λένε ότι ο Κ.Κατσίφας ήταν "εξτρεμιστής" και "τρομοκράτης" με ριζοσπαστικές πεποιθήσεις, πρώην μέλος των ειδικών μονάδων του ελληνικού στρατού.

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα σήμερα σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα  από τη RENEA στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου πριν από τρεις ημέρες, γράφουν οι Αλβανοί οι οποίοι πιστοί στην γραμμή Ε.Ράμα τον χαρακτηρίζουν ακόμη "εξτρεμιστή"!

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ανακοινώθηκαν στην πρέσβειρα Ελένη Σουράνη με σαφήνεια οι θέσεις των αλβανικών αρχών για το θέμα και ότι το περιστατικό ερευνάται από την Εισαγγελία, που είναι το μόνο θεσμικό όργανο που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ:

«Η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών για το περιστατικό στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου σχετικά με τον θάνατο του Έλληνα "εξτρεμιστή" Κ.Κατσίφα.

Στην κυρία Σουράνη ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα». 

Στην πρέσβειρα τονίστηκε ότι το σοβαρό αυτό γεγονός διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία.

Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή, που με βάση το αλβανικό σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

«Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις» προσθέτουν τα Τίρανα. 

Η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης έρχεται την ώρα που έγινε γνωστό ότι η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Aπό την πλευρά τους οι Σκοπιανοί αναφέρουν πως η δολοφονία του ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνου Κατσίφα στα σύνορα της Αλβανίας – Ελλάδας από την αλβανική ειδική μονάδα ‘Renea’ προκαλεί ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων ‘MIA’ των Σκοπίων.

Η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα, Αντριάνα Χόμπνταρι, η οποία το απόγευμα χθες κλήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ότι  "στη συνάντηση αναφέρθηκε η θέση της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό την οποία διαβίβασα στη συνέχεια στο αλβανικό υπουργείο"

«Ήταν μια συνηθισμένη διπλωματική συνάντηση όπου παρουσιάσαμε τις απόψεις μας για το περιστατικό. Η στάση της ελληνικής πλευράς έχει μεταφερθεί στα Τίρανα", δήλωσε η πρέσβειρα.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα δείχνει ότι πόσο λάθος ήταν η γραμμή του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, ο οποίος έδινε "γη και ύδωρ" προκειμένου όπως έλεγε να "κλείσει όπως όπως" όλα τα ζητήματα με Αλβανία. 

Σε αντάλλαγμα οι Αλβανοί φάνηκαν προετοιμασμένοι από καιρό για την εκμετάλλευση ενός γεγονότος το οποίο θα προκαλούσε ένταση καθώς μετά την «εξουδετέρωση» του Έλληνα μειονοτικού από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, εκτός του κ. Ράμα, τα αλβανικά ΜΜΕ και πολιτικοί παράγοντες της Αλβανίας πυροδότησαν το ανθελληνικό κλίμα και την επιθετική ρητορική εναντίον της μειονότητας.

Το λιγότερο, θα έπρεπε να μπλοκαριστεί η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ...

Δείτε φωτό και βίντεο:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top