0
Το σενάριο στον Παναθηναϊκό είναι αυτό που σας περιέγραψε η «Α» τόσο στο περασμένο, όσο και το προπερασμένο φύλλο της. 

Στην ΠΑΕ θα συνυπάρξουν ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι το εξής: Πού… χάθηκε οι Βίκτωρας Ρέστης; Γιατί το όνομά του δεν αναφέρεται, πια, στον Τύπο, όταν τις πρώτες εβδομάδες ενδιαφέροντος του Πάιροτζ σύσσωμος ο Τύπος έγραψε ότι ο Ταϊλανδός είναι απλά ένας «μπροστινός» του; 

Την απάντηση έδωσε έμμεσα –πλην σαφώς– ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που βρίσκεται σε ανοικτό «πόλεμο» με την εφημερίδα «Sportime», για την οποία γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ποτέ ότι στηρίζεται από τον Βίκτωρα Ρέστη. Ο Δημήτρης δεν τον θέλει στο νέο σχήμα της ΠΑΕ.













Ο Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι πίσω από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «κρύβεται» ο Βίκτωρας Ρέστης, τον οποίο για δικούς του λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι ο Έλληνας εφοπλιστής είναι οπαδός του Ολυμπιακού, δεν τον θέλει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Θ’ αναρωτηθείτε: Πώς ο Γιαννακόπουλος δεν θέλει τον Ρέστη, όταν ούτε κι ο ίδιος είναι στην ΠΑΕ; Τα έγραψε όλα η «Α». Το νέο project της «Athens Alive» περιλαμβάνει τρεις ανθρώπους. Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Πάιροτζ. Το μόνο που απομένει είναι να αποσαφηνιστεί η μετοχική σύνθεση του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιαννακόπουλος θα είναι ο πρόεδρος, αφού ο Αλαφούζος ούτε καν το σκέφτεται. 

Το επίσης σίγουρο, ότι ο Πάιροτζ λίγο θ’ ασχοληθεί, γιατί εκτός από την ενασχόλησή του με την «Athens Alive», έχει πάρει εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα τον διευκολύνει να κάνει business στη Μεσσηνία. Ακόμα, όπως έγραψε μόνο ο «Α», ο Γιάννης Αλαφούζος δεν πρόκειται να φύγει από την ΠΑΕ, ό,τι κι αν λέγεται εκεί έξω. Θα μείνει, γιατί το project «Athens Alive» είναι απίστευτα προσοδοφόρο, καθ’ ότι υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ και προβλέπει την ολοσχερή αναμόρφωση του κτιριακού συμπλέγματος του ΟΑΚΑ.













Και ο Πάιροτζ; Απαρνήθηκε τον Βίκτωρα Ρέστη για να παίξει μόνος του με τον Παναθηναϊκό; Μια πρώτη εκτίμηση είναι πως ένας πετυχημένος broker, όπως είναι ο Ταϊλανδός, αλλάζει τις διαθέσεις του ανάλογα με τη φορά του χρηματικού… αέρα. Γι’ αυτό, κι ενώ ξεκίνησε την προοπτική να βάλει 20 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό, τελικά αναμενόταν τις τελευταίες ώρες να βάλει μόλις 1 εκατ. ευρώ. Επειδή, προφανώς, ο Ρέστης έκλεισε την κάνουλα…

Ο Αλαφούζος το focus


Η «σωτηρία» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι, φυσικά, από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, έστω κι αν μέσα στο νέο σχήμα της ΠΑΕ θα υπάρχει ο Γιάννης Αλαφούζος. Πρόσφατα, μεγαλοστέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναρωτήθηκε: «Ποιος τελικά σώζει τον Παναθηναϊκό; Εμείς ή ο Αλαφούζος που και να βάλει τον Γιαννακόπουλο στην ΠΑΕ κατάφερε, αλλά και να γίνει μέτοχος στο project της “Athens Alive”;» Εκεί άρχισε ένας προβληματισμός, καθ’ ότι ο Αλαφούζος έχει τα Μέσα να πάρει αυτός όλο το focus της «σωτηρίας» του Παναθηναϊκού. 

Όχι ότι η κυβέρνηση δεν τα έχει κι αυτή, τουναντίον μάλιστα. Ωστόσο, δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει ότι «έσωσε» τον Παναθηναϊκό, δηλαδή μία ανώνυμη εταιρεία. Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όχι όμως και οι γύρω του, που όπως έγραψε η «Α» θεωρούν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα, λόγω του κυκλοθυμικού –όπως υποστηρίζουν– χαρακτήρα του…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top