0
«Ο Σουλτάνος  Μωάμεθ Β΄ (σ.σ γνωστός και ως Μωάμεθ ο Πορθητής) αποκεφάλισε τους προδότες στην Κωνσταντινούπολη» είπε πριν από λίγο ο πρώην ΥΠΕΞ και νυν βουλευτής του VMRO-DPMNE Αντόνιο Μιλόσοσκι απευθυνόμενος στους «επτά αποστάτες» του κόμματος που υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση στην πρώτη ψηφοφορία. 



Η ιστορία που ο πρώην υπουργός του Γκρούεφσκι χαρακτηρίζει με νόημα ως «πολύ διδακτική», είναι μια ξεκάθαρη δήλωση για το τι θα περιμένει τους επτά από το VMRO από εδώ και στο εξής:

Αρκεί να πούμε πως τα σκοπιανά ΜΜΕ που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση τους αναφέρουν ως «δωροδοκηθέντες προδότες», αναφορά που υιοθετεί και ο Μιλόσοσκι: 


«Είναι ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ όταν οι Οθωμανοί ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε για να τα καταφέρουν! Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β’ με πολύ χρυσάφι δωροδόκησε εμπόρους για να του πούνε το λιγότερο φρουρούμενο σημείο της Πόλης όπου θα ήταν ευκολότερο να επιτεθεί.

Όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, ο Σουλτάνος  συγκέντρωσε όσους δωροδόκησε με χρυσά νομίσματα και διέταξε να τους αποκεφαλίσουν και να βάλουν το χρυσάφι με το οποίο δωροδοκήθηκαν στους τάφους τους.

Αυτό εξέπληξε τους Οθωμανούς στρατηγούς που ρώτησαν ‘’Σουλτάνε, μας βοήθησαν να κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, γιατί έκοψες τα κεφάλια τους;’’ Ο Σουλτάνος απάντησε: ‘’Εφόσον πούλησαν τους ίδιους τους συμπατριώτες τους για λεφτά, φαντάσου τι μπορούν κάνουν σε εμάς!». 

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ υποστηρίζει ότι και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα πειστούν τελικά να ψηφίσουν την αναθεώρηση προφανώς εννοεί ότι κάποιοι είναι διαθέσιμοι να τυπώσουν κι άλλα εκατομμύρια δολάρια για χάρη κάποιων...



Yπό προστασία και φρούρηση έχουν τεθεί οι επτά αποστάτες βουλευτές του VMRO – DPMNE, οι οποίοι πλέον θα προστατεύονται όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ζάεφ. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στην προστασία τους συμβάλουν και ομάδες της CIA καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να είναι σίγουρες πως θα είναι σώοι μέχρι και την τρίτη καθοριστική ψηφοφορία στην σκοπιανή Βουλή όπου απαιτείται και πάλι πειοψηφία των 2/3 για να περάσουν και οι τελευταίες συνταγματικές αλλαγές.

Η όλη διαδικασία καταδεικνύει για ακόμα μια φορά το γιατί η Δημοκρατία όχι μόνο στα Σκόπια αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο είναι πλέον κατ'επίφαση καθώς η βούληση των λαών δεν υπολογίζεται πουθενά, ενώ με άλλες υπόγειες ενέργειες οι «αντιπρόσωποί» του εκτελούν αλλότρια συμφέροντα.

Εάν όντως οι βουλευτές του VMRO είχαν πράξει κατά συνείδηση δεν θα είχαν ανάγκη καμίας προστασίας από κανέναν. Τα Σκόπια όμως είναι μικρή χώρα και όλοι γνωρίζουν όλους.

Το ζήτημα είναι, μετά την κύρωση στην Βουλή τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Θα πάνε στο εξωτερικό; Θα ζουν σε επαύλεις στο βουνό υπό «αιώνια» προστασία;

Το πιο πιθανό είναι πως οι βουλευτές αυτοί δεν θα ξαναζήσουν στην χώρα των Σκοπίων. Εδώ είναι Βαλκάνια και δεν ξεχνούν.

Πάντως η δήλωση Μιλόσοσκι δείχνει πως η τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία δεν θα διεξαχθεί εύκολα και πολύ δύσκολα οι αποστάτες θα μεταβούν στην σκοπιανή Βουλή αν και οι ΗΠΑ έχουν δείξει ότι είναι ευρηματικές και όταν θέλουν κάτι να γίνει θα γίνει με κάθε κόστος και κάθε αθέμιτο μέσο.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top