0
Με ανάρτηση της στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Πρεσβεία των ΗΠΑ, έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες από την διμερή στρατιωτική εκπαιδευτική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Σούδας.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη σχετική ανάρτηση αναφέρει ότι σκοπός της άσκησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων.




Η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες ενισχύεται σταδιακά με πλήθος ασκήσεων και μεταστάθμευση αμερικανικού εξοπλισμού σε στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα ξεκινά η αναβάθμιση των 85 F-16 σε επίπεδο Viper.

Οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας μας, θεωρούνται οι καλύτεροι μέσα στο ΝΑΤΟ, και σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα στον κόσμο, και μπορούμε να φανταστούμε τι θα κάνουν στον αέρα εφόσον θα έχουν στα χέρια τους ένα πλήρως αναβαθμισμένο αεροσκάφος (μόνο ο σκελετός μένει), 4++ γενιάς μαχητικό, με το οποίο θα εισέλθουν οι ίδιοι μελλοντικά στα αεροσκάφη STEALTH 5Ης γενιάς.

«Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η φάση υλοποίησης του προγράμματος της αναβάθμισης 85 ελληνικών μαχητικών F-16 στην έκδοση «Block 70/72 “Viper”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin στην Ελλάδα, κ. Ντένης Πλέσσας.

Από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την υλοποίηση του προγράμματος που αλλάζει ουσιαστικά τις πολεμικές δυνατότητες των καλύτερων ομολογουμένως μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, έως τώρα.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα μετατρέπεται σε μακρύ σύνορο των ΗΠΑ με τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων και την μεταφορά οπλισμένων drones και ιπτάμενων τάνκερ στη βάση της Λάρισας.

Ιδιαίτερη σημασία εμφανίζεται στο νησί της Καρπάθου καθώς γεωγραφικά, αποτελεί νήσο στρατηγικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικότερα σε σχέση με την αμερικανοτουρκική κρίση που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες εκτάσεις.

Σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ μετατρέπουν οι Αμερικανοί την Ελλάδα γεμίζοντας την με στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στον έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και της Μ.Ανατολής, λόγω της αναξιοπιστίας του Ερντογάν, που ετοιμάζει τα δικά του παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με την τελευταία κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων στη Σούδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών στέλνουν ένα μήνυμα ισχυροποίησης των δεσμών των δύο χωρών και άμεσης αντιμετώπισης πιθανών απειλών στην περιοχή.

Δείτε τις εικόνες από την άσκηση:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top