0
Συνεχίζεται το παιχνίδι των Σκοπιανών με την Ελλάδα αναφορικά με τις δηλώσεις Ζόραν Ζάεφ περί μιας και μοναδικής «Μακεδονίας» δηλαδή της... "δικιάς" του ψευδεπίγραφης.

Παρά το γεγονός της υποτιθέμενης ανασκευής των δηλώσεων το ΜΙΑ (το ψευδομακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων) εξακολουθεί να έχει αναρτημένο στη σελίδα του το αρχικό κείμενο των δηλώσεων Ζάεφ,  ως να μην συνέβη τίποτα, υποστηρίζοντας έτσι οι Σκοπιανοί με τον τρόπο τους, το δικό τους ιδεολόγημα ότι είναι οι μόνοι "Μακεδόνες", και αυτό χωρίς να έχουν καμία σχέση με τη Μακεδονία. 

Σήμερα, μία ημέρα μετά το επεισόδιο, το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA επανέρχεται στο θέμα υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, ακόμη και σήμερα, παραμένει ενεργό το link  (στη δεύτερη παράγραφο της 2ης ερώτησης) της συνέντευξης που περιέχει τις εμπρηστικές δηλώσεις Ζάεφ.

«Μοιράζομαι και κατανοώ τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας στη Διασπορά σχετικά με τη σύνθετη ονομασία και με τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία», γεγονός που δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό.

Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία παρά η δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δε θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».


Μετά την ανασκευή της συνέντευξης η παράγραφος έγινε ως  εξής:

 «Όλοι γνωρίζουμε σήμερα ότι μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα βρίσκεται στη χώρα μας. Και κανείς δε θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί ξανά τη Μακεδονία μας. Ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» κάνει διάκριση και επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν περιοχές στη Βουλγαρία και την Ελλάδα που ονομάζονται Μακεδονία».

Παρόλα αυτά το αρχικό κείμενο εξακολουθεί να είναι αναρτημένο, με τα Σκόπια να παίζουν το δικό τους παιχνίδι, αρνούμενα ουσιαστικά να αποδεχθούν το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη "Μακεδονία" πλην της δικής τους!

Σήμερα Σεπτεμβρίου το πρακτορείο ειδήσεων MIA επανήλθε στο θέμα λέγοntας ότι η αλλαγή του κειμένου έγινε αλλά όχι από ελληνική παρέμβαση:

«Όσον αφορά τις ερωτήσεις διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση της συνέντευξης με τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ο ‘Οργανισμός Πληροφοριών των Σκοπίων (MIA)’ υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Αθήνας, όπως μεταδίδεται, αλλά ούτε και από κανέναν άλλον.

Το μόνο πράγμα που είναι αληθές είναι ότι μετά από τις αντιδράσεις που δεχθήκαμε από τον Τύπο σχετικά με τη συνέντευξη, το κείμενο επανεξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει λανθασμένες ερμηνείες, για τις οποίες υπήρξε άμεση διόρθωση και οι ίδιες διορθωμένες πλέον δηλώσεις δημοσιεύθηκαν προς το αναγνωστικό κοινό.

Ο κανόνας που ισχύει στα πρακτορεία ειδήσεων είναι ότι όταν γίνονται λάθη τότε αυτά διορθώνονται, προστίθενται στις ειδήσεις, και μόνο όταν πρόκειται για εντελώς ανακριβή νέα να αποσύρονται», αναφέρει σε ανακοίνωση το πρακτορείο ειδήσεων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top