0
Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ο οποίος «έδωσε» στεγνά τον Έλληνα ομόλογό του Α.Τσίπρα πως αποδέχθηκε εξ'αρχής την «μακεδονική» γλώσσα κατόπιν «σοβαρής» συζητήσεως σε πάρκινγκ στην Δοϊράνη!

Είπες μάλιστα πως έχει επιτευχθεί μια καλή συμφωνία και ότι «η μακεδονική γλώσσα και η ταυτότητα έχουν εξασφαλισθεί όπως ποτέ πριν», η ‘Μακεδονία’ έχει την υποστήριξη των μεγάλων κρατών στον κόσμο και ότι η σημαία της ‘Μακεδονίας’ θα κυματίζει ισάξια μπροστά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες μας θα δείξουν σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο μέσω αυτού του δημοψηφίσματος, τη γενναιότητα ότι φροντίζουν για τις επόμενες γενεές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ από την Δοϊράνη.


 «Αν κάποιος έχει μια εναλλακτική λύση Β, Γ, για την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ας την πει, αλλά δεν υπάρχει.  Πέρασαν 11 χρόνια για να πάρουμε μια καλή απόφαση. Γνωρίζω ότι όλοι είμαστε υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πρέπει να ενωθούμε για το μέλλον των παιδιών μας», είπε ο Ζάεφ.

«Σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας» αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, αυτό συνέβη στη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του κράτους και οικονομικά οφέλη για κάθε πολίτη της ‘Μακεδονίας’, λόγω των επενδύσεων και των διαθέσιμων κονδυλίων της ΕΕ.

Το 1991 εξασφαλίσαμε το μέλλον του κράτους, είμαι πεπεισμένος ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, θα εξασφαλίσουμε αυτή την ανεξαρτησία», δήλωσε ο Ζάεφ στο βήμα της Δοϊράνης.

Έτσι λοιπόν οι Σκοπιανοί εξασφαλίζουν το μέλλον τους με ένα ολοκαίνουριο «brand name» χορηγία του ίδιου του ελληνικού κράτους. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως δόθηκαν κομμάτια του Ελληνισμού τόσο γρήγορα και κυρίως τόσο εύκολα.

Δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια. Υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα που οι «σύμμαχοι» θέλουν να λυθούν, με βόρεια και νότια Ήπειρο, δυτική Θράκη και Κύπρο και δεν φαίνεται να υπάρχει ικανό πολιτικό σύστημα και σοβαρή κοινωνία που να είναι σε ετοιμότητα για να τα αντιμετωπίσουν.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top