0
Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο στο Λευκό Πύργο, όσο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Βελλίδειο συνεδρίακο κέντρο αλλά σταμάτησαν στην πλατεία ΧΑΝΘ από το φραγμό που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ. Μετά το αστυνομικό μπλόκο επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο όπου έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.


Την ίδια ώρα ξεχωριστές πορείες πραγματοποίησαν τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ με την αστυνομία, κατά πληροφορίες, να μην επιτρέπει να ενωθούν οι δύο πορείες στο ύψος της Αγίας Σοφίας, στην οδό Εγνατία.


Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με μηνύματα όπως «Μακεδονία, Γη Ελληνική» και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα κάγκελα και τους φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ, πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας,  φώναξαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε μια συγκέντρωση στην οποία δεν υπήρξαν κεντρικές ομιλίες αλλά μόνο τραγούδια και συνθήματα.









Την ίδια ώρα σε πολυκατοικία απέναντι από το Μακεδονία Παλλάς αναρτήθηκε ένα τεράστιο πανό που γράφει «Μακεδονία ψηλά το κεφάλι». 


Η αστυνομία από την πλευρά της έθεσε σε εφαρμογή τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με κάγκελα και φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου αναμένεται να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι φράχτες ξεκίνησαν από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, συνεχίζουν μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν σχεδόν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.



Φράχτες τοποθετήθηκαν και γύρω γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου τοποθετήθηκαν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. ως ένας επιπλέον φραγμός για τους διαδηλωτές.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top