0
«Πόρτα» στον Α.Τσίπρα έριξε ο Β.Πούτιν ακυρώνοντας επ'αόριστον την επίσκεψή του στην Μόσχα, μια επίσκεψη για την οποία είχε αυτοκληθεί ο ίδιος ο Έλληνας πρωθπουργός καθώς τυπικά υπήρχε πρόσκληση αλλά ουσιαστικά είχε ακυρωθεί μετά την ρήξη των ελληνορωσικών σχέσων ελέω Ν.Κοτζιά.

«Δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέχρι το τέλος του έτους», απαντά στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μέχρι στιγμής το ζήτημα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει συζητηθεί», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2018.

Εν ολίγοις για φέτος ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να περάσει το κατώφλι του Κρεμλίνου και είναι πολύ πιθανό αυτό να το πράξει άλλο πρωθυπουργός μετά από εκλογές που έτσι κι αλλιώς θα έχουν διεξαχθεί κάπου μέσα στο 2019.

Και μάλλον αυτό ήταν το μήνυμα των Ρώσων ότι για αυτούς οι στενές επαφές με αυτήν την ελληνική κυβέρνηση έχουν λάβει τέλος, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, άλλωστε και η χρήση πρακτόρων του FBI και της CIA στην ΔΕΘ για την φύλαξη του πρωθυπουργού από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες που αντιδρούσαν για την εκχώρηση της Μακεδονίας δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Μόσχα καθώς δόθηκε μια εικόνα της Ελλάδας ως να αποτελεί την «51η» πολιτεία των ΗΠΑ.

Τα πρόσφατα γεγονότα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών για δήθεν παρέμβασή τους κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ιστορία αυτή για να «καπελώσει» όποιον τολμούσε να αντιδράσει στους χειρισμούς της οι οποίοι και κατέληξαν σε ήττα για τον Ελληνισμό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top