0
Σε μια απίστευτα κυνική δήλωση αναφορικά με το Σκοπιανό προέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών. 


Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που τονίζει ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται στους Σκοπιανούς μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ο κ. Βούτσης είπε, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου: «Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», για να συνεχίσει, λέγοντας ότι έχουν την γλώσσα τους (σ.σ. οι Σκοπιανοί), το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί... 

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ακόμη ότι, όταν και όποτε έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβοιύλιο, θα περάσει: «Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή».

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα... Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα» δήλωσε ακόμη.

Δείτε το βίντεο:




ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top