0
Καταιγιστικός για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας ήταν ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του Εν Αθήναις στα Παραπολιτικά 90.1. 

Έκανε λόγο για παρατεταμένη πολιτική ανωμαλία που προκαλεί η αλλοπρόσαλλη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, επισήμανε για μια ακόμα φορά τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή και έκανε λόγο για τ σχέδιο διάλυσης των μικρών κομμάτων που είναι ήδη σε εφαρμογή…

Διαβάστε χαρακτηριστικά:

«Σκιά πολιτικής ανωμαλίας πέφτει βαριά στα πολιτικά δρώμενα την ώρα που η χώρα βαδίζει προς πρόωρες εκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει εκλογικής πανωλεθρίας επιστρατεύει ή επιλέγει μεθόδους που οδηγούν σε μεγαλύτερο βούρκο την πληγωμένη χώρα.

Εκθέτουν ποικιλότροπα τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης και ετοιμάζονται για μεγάλη πολιτική εκτροπή που έχει να κάνει τόσο με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και με την παράταση της παραμονής τους στην εξουσία.

Αυτό θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη οικονομική διάλυση, πολιτική ρευστοποίηση των μικρότερων κομμάτων, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του κόμματος Λεβέντη, και σύντομα θα ακουστούν κραυγές για εξαγορά μελών του Κοινοβουλίου.

Εξηγούμαι. Τη μία ημέρα αναβάλλουν την γνωστοποίηση της έρευνας για τους 100 νεκρούς και την εθνική τραγωδία στο Μάτι και την άλλη επειδή εκτίθεται πολλαπλώς η Δικαιοσύνη, ανακαλούν και οι έρευνες προχωρούν με την παραμονή στην θέση του, του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, κ. Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος διερευνά τις ποινικές ευθύνες.

Τα ήξεις- αφίξεις όμως της Εισαγγελίας προκάλεσαν εύλογη αναταραχή.

Την ίδια ώρα ακούγονται απριλιανές και πρωτάκουστες θεωρίες κυβερνητικών ότι δεν χάνεται η δεδηλωμένη εάν αποχωρήσει ο Καμμένος από την κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας πέφτει με υπόκωφο γδούπο και δρομολογεί πολιτική ανωμαλία.

Όπως σημειώνει σήμερα η ΕΣΤΙΑ, η περίφημη δεδηλωμένη του Τρικούπη που στερέωση την Δημοκρατία στην Ελλάδα, συνίσταται στην επιβεβαίωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας του 50% συν ένα των εδρών της Βουλής κατά της ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων, κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όταν την ζητάει η κυβέρνηση.

Κατά την ψηφοφορία επί προτάσεως δυσπιστίας, δηλαδή όταν της ζητάει η αντιπολίτευση κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού και κατά την ψήφιση νομοσχεδίων μείζονος σημασίας.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις έχει επικρατήσει εθιμικώς να θεωρείται η ψήφος επιβεβαίωση της δεδηλωμένης.

Πρωθυπουργός που αδυνατεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής κατά την ψήφιση κορυφαίου νομοσχεδίου, γνωρίζει πως δεν μπορεί να σταθεί για αυτό και συνήθως προσφεύγει σε εκλογές.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου οδηγεί τη χώρα σε εκτεταμένη πολιτική ανωμαλία η οποία θα φέρει μεγαλύτερη περαιτέρω κατοχή και υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα.

Ο δικός μας Μένεμ θα φύγει αφήνοντας πίσω του μια εκρηκτική κατάσταση στα χέρια του Μητσοτάκη, ο οποίος ενδέχεται να παίξει το ρόλο του Λα Ρούα και να σκάσουν όλα τα μεγάλα προβλήματα στα χέρια του!!!

Δηλαδή να είναι ο Σίσυφος που θα κατρακυλήσει πάλι, μαζί με τον βράχο αγκαλιά!!!

Λίγο πριν ακούσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια όπου ανακοινώθηκε ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα ο Ντιμιτρόφ θα πάει τη συμφωνία της Λίμνης στη Βουλή, και λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για εκλογές που πιθανότατα θα γίνουν τον Φεβρουάριο, ΄έχει ξεκινήσει η ρευστοποίηση των μικρότερων πολιτικών κομμάτων σε μια προσπάθεια αναγέννησης του διπολισμού επί μνημονίου.

Ήδη διαλύονται οι Κεντρώοι του Βασίλη Λεβέντη, που φωνάζει για αποστασία και εξαγορά των στελεχών του κόμματός του, ήδη ρευστοποιείται το Ποτάμι με τον Θεοδωράκη να αρπάζει πολιτικό σωσίβιο την συμφωνία των Πρεσπών και να δηλώνει ότι «δεν είναι η καλύτερη, τι να κάνουμε, αυτήν έχουμε…».

Ο Σταύρος οδηγείται στην αγκαλιά του Αλέξη ή του Μητσοτάκη, εάν θέλει να μείνει στην πολιτική και να μην επιστρέψει στο σπίτι του.

Επίσης, διαλύονται οι ΑΝΕΛ: Ο Παπαχριστόπουλος φωνάζει θα ψηφίσω, ο Κουίκ λέει δεν κάνει να την πέφτουμε στον Κοτζιά, η Κουντουρά λέγεται ότι μαλώνει με τον Καμμένο και θέλει να το ψηφίσει, ο Ζουράρις υπογραμμίζει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, άρα θα ψηφίσει, και ο Καμμένος φαίνεται πως έχει κλείσει από τώρα θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στον ΣΥΡΙΖΑ. Εϊναι ήδη εξαερωμένος, ανύπαρκτος πολιτικά για την στήριξη που παρείχε στον καταστροφικό Αλέξη Τσίπρα.

Κάποιοι μέσα και έξω θέλουν να οδηγηθούμε σε μια ρευστοποιημένη Βουλή που θα κυρώσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, αφήστε το Βόρεια, αυτά είναι για πλάκα και τα λένε μόνο κονάρ, και άσχολ!!!

Τσίπρας και Καμμένος οδηγούν την πατρίδα μας, σε απόλυτη συρρίκνωση και αλλαγή συνόρων που έρχονται.

Άνοιξαν τις πόρτες του ιπποδρόμου, έδωσαν την ευκαιρία στους Γερμανούς να δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στα Βαλκάνια και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μικρότερη χώρα και μία από τις φτωχότερες και πιο γερασμένες χώρες του κόσμου.

Ήδη η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. κρατώντας χειροπόδαρα το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, διέταξε έρευνα για τα κονδύλια που προορίζονται για τους μετανάστες και ζητάει να δοθούν λεπτομέρειες και να ελεγχθούν που πήγαν τα 1,6 δις ευρώ, μεταξύ των οποίων και τα κονδύλια που διατέθηκαν μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά η ευρισκόμενη πολιτική ηγεσία με επικεφαλής των πρωθυπουργό στις ΗΠΑ, έδωσε στην δημοσιότητα μια εκπληκτική φωτογραφία ενός υποτιθέμενου μάρτυρα του FBΙ, με άσπρη κουκούλα, ξαπλωμένο ανάσκελα στο κρεβάτι και περικυκλωμένου από δημοσιογράφο ελβετικού καναλιού και μέλη του δικηγορικού γραφείου του γνωστού ποινικολόγου κ. Σαράκη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο μάρτυρας αυτός πρόκειται να καρφώσει πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης, ότι τα παίρνανε από την Νοβάρτις.

Προσέξτε που το πάει η κυβέρνηση.

Διαλύουμε τα μικρά κόμματα, βγάζουμε στον αέρα καταγγελίες για το περιβάλλον του Μητσοτάκη, για στελέχη της Ν.Δ., πιέζουμε την Δικαιοσύνη να οδηγήσει κάποιες υποθέσεις στον επιθυμητό δρόμο για την κυβέρνηση και αρνούμεθα ότι υπάρχει δεδηλωμένη, στην περίπτωση που ο Καμμένος για λόγους πολιτικής σωτηρίας, πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο.

Αυτά βέβαια μπορούν να γίνουν με την συγκατάθεση των δυνάμεων κατοχής. Με την συγκατάθεση ξένων παραγόντων.

Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, πολιτική εκτροπή και ανωμαλία.

Κατά την γνώμη μου είναι κατάσταση που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στον σχηματισμό και την λειτουργία ειδικών και έκτακτων δικαστηρίων.

Είναι φαιδρό να πιστεύει η παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή ο Τσίπρας και οι κάποιοι που τον κινούν, ότι μπορεί με νέες αποκαλύψεις για την Νοβάρτις να αντιρροπήσει την κυβερνητική ολιγωρία στο Μάτι, τις περικοπές των συντάξεων και κυρίως την ψυχική οδύνη ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού για τη συμφωνία των Πρεσπών και για την εν γένει κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.

Αυτό δεν πρόκειται να το σβήσει και να το αντιρροπήσει, όχι μόνο η Νοβάρτις αλλά και η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία,.

Τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και τα μέλη του πολιτικού κόσμου, θα θεωρηθούν από το λαϊκό σώμα συνυπεύθυνα, εάν επιτρέψουν τέτοιου είδους ανωμαλίες και τέτοιες μεθόδους. Πρέπει από τώρα να υπάρχει πλήθος καταγγελιών στην Ε.Ε. και στα ΜΜΕ. ,

Αυτά γίνονται μόνο σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και από αρρωστημένους ηγέτες όπως ο Μαδούρο και άλλοι που αποτελούν μαζί με το περιβάλλον τους πολιτικές συμμορίες.

Σας έχω αναφέρει σε προηγούμενες εκπομπές και σχόλια μου ότι η συμφωνία της Λίμνης φέρνει συζήτηση και εθνικές υποχωρήσεις στο Αιγαίο, τη Θράκη, στην Κύπρο και κατά μήκος των βορείων συνόρων.

Οι Έλληνες άκουσαν χθες ότι η κουβέντα Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη έγινε σε καλό κλίμα.

Προσέξτε!

Ο Ερντογάν έθεσε ξανά το θέμα των 8, μίλησε για τουρκική μειονότητα της Θράκης και ο Τσίπρας έθεσε το θέμα της Χάλκης.

Προσέξτε!

Όλα αυτά είναι προπέτασμα καπνού. Έχουν ξεκινήσει ήδη συνομιλίες για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της Λωζάνης.

Για αυτό ο Ερντογάν που είναι πολύ πιο έμπειρος από κάποιους άλλους, προετοιμάζει τους Τούρκους λέγοντας ότι σε 5 λεπτά ο τουρκικός στρατός μπορεί να βρίσκεται στην Κύπρο, αντίθετα με τους Έλληνες.

Δηλαδή από τώρα δέχεται μια μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, αντί να πάρει πακέτο ως ανταλλάγματα συνδιοίκηση, νησιά στο Αιγαίο, και φυσικά πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες.

Χθες έφυγε από τον ΟΗΕ την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος Τραμπ. Προχθές όμως ανακοινώθηκε συμφωνία για αμερικανοτουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκτιμώ ότι αυτό τον μήνα ή τον επόμενο θα απελευθερώσει τον αμερικανό πάστορα.

Η βιτρίνα του Ταγίπ είναι η απόλυτη σκληράδα αλλά ο νους του είναι να μην βγάλει και τα δύο πόδια από το δυτικό στρατόπεδο. Μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς αφού τους κράτησε έξι μήνες, τώρα θα δώσει τον πάστορα για να βγει νικητής ο Ντόναλντ και την ίδια ώρα, παρασκηνιακά προετοιμάζει τα ανταλλάγματα που θέλει στο νησί της Αφροδίτης και στο Αιγαίο…».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top