0
Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου, ο οποίος το μεσημέρι της 30ής Ιανουαρίου 2018 χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον αστυφύλακα Απόστολο Τσικόπουλο, που εκείνη την ώρα ρύθμιζε την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας για την ασφαλή διέλευση του Ισραηλινού Προέδρου Ρούβεν Ρίβλιν.

Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του γνωστού τραγουδιστή σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τα όσα συνέβησαν και δεν συνέβησαν εκείνο το απόγευμα στην οδό Δορυλαίου, ο αστυνομικός επανέρχεται καταθέτοντας μήνυση και αγωγή εις βάρος του καλλιτέχνη.

Με τη μεν μήνυση εγκαλεί τον Στέλιο Διονυσίου για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφήμησης ενώ με την αγωγή ζητεί να του επιδικαστεί ποσό ύψους 150.000 ευρώ το οποίο δηλώνει ότι θα διαθέσει για «την ανανέωση του εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στις οικογένειες των πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών».

Στα δικόγραφα της μήνυσης και της αγωγής που κατατέθηκαν διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Πέτρου Μαντούβαλου, ο ένστολος άνδρας αναφέρεται σε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πομπής του Ισραηλινού Προέδρου.

Επαναλαμβάνει δηλαδή ότι ο Στέλιος Διονυσίου δεν υπάκουσε στις τροχονομικές υποδείξεις, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα παραβιάζοντας την αστυνομική κορδέλα, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει με τον δεξιό καθρέπτη στο δεξί χέρι.

«Θα διαθέσω το ποσό για τον εξοπλισμό των συναδέλφων μου»

Παράλληλα, όπως περιγράφει στη συνέχεια, ο τραγουδιστής ξεκίνησε τις λεκτικές προκλήσεις και τις ύβρεις. «Με άκρως περιφρονητικό και απαξιωτικό τρόπο μού απευθύνθηκε λέγοντάς μου “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ… Ξέρεις τι θα σου κάνω; Θα σε στείλω στον Έβρο”» λέει και συνεχίζει: «Αντί να αποτελέσει παράδειγμα ευγένειας, ευπρέπειας, σοβαρότητας, σεμνότητας και πειθαρχίας προς μίμηση, επέλεξε να χρησιμοποιήσει για προσωπικό του όφελος το όνομά του προκειμένου να εξυπηρετηθεί και να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε μια συνθήκη όπου οι οδηγίες και απαγορεύσεις της ΕΛ.ΑΣ. ίσχυαν οριζόντια έναντι όλων.

Από τη θέση του «επωνύμου», που ο ίδιος με την όλη του συμπεριφορά και στάση έδειχνε να προβάλλει και να επικαλείται, όφειλε και μάλιστα φέροντας αυξημένη υποχρέωση να σεβαστεί απόλυτα, να τιμήσει και να συμβάλει με κάθε τρόπο στο έργο και στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να περιφρουρήσει την ασφάλεια και την τάξη…».

«Η προκλητική του συμπεριφορά συνεχίστηκε»

Ο Απόστολος Τσικόπουλος όμως εξηγεί στα δικόγραφά του ότι ακόμη και μετά το ατυχές περιστατικό και το ατύχημα η συμπεριφορά του Στέλιου Διονυσίου ήταν προκλητική, με συνέπεια να τον μειώσει στον επαγγελματικό και οικογενειακό του περίγυρο και να τον προσβάλει βάναυσα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο τραγουδιστής επιδόθηκε «σε έναν μαραθώνιο τηλεοπτικών εμφανίσεων και συνεντεύξεων, εκμεταλλευόμενος την αναγνωρισιμότητα και τη φήμη που απολαμβάνει λόγω του ονόματός του και της θέσης του στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, επιχειρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τον καταστήσει ένοχο στην κοινή γνώμη», αλλά και να τον εκθέσει.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεχόμουν καθημερινά τηλεφωνήματα από το κοινωνικό, φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό μου περιβάλλον λόγω της έκτασης που έλαβε η υπόθεση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και της αιφνίδιας εμπλοκής μου σε έναν δικαστικό αγώνα από τη μια στιγμή στην άλλη». Ο αστυφύλακας, παράλληλα, ισχυρίζεται ότι ο Διονυσίου τον μήνυσε από δόλο προκειμένου να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη είχε, αλλά και να του δημιουργήσει πρόβλημα με την υπηρεσία του.

Στην κατακλείδα της αγωγής του ο αστυφύλακας, εκτός του ότι εξηγεί πως το χρηματικό ποσό που ίσως επιδικαστεί από το δικαστήριο ως ηθική βλάβη θα διατεθεί για τον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. και τις οικογένειες των θυμάτων, ζητεί να απαγορευθεί από τον Στέλιο Διονυσίου να ξαναχρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και «Ξέρεις τι θα σου κάνω; Θα σε στείλω στον Έβρο…».

Επίσης, αναφέρει ότι αναγκάστηκε να καταθέσει τη μήνυση και την αγωγή επειδή ο τραγουδιστής ουδέποτε ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη, όπως τον είχε προσκαλέσει μετά το συμβάν.

Τι ισχυρίζεται ο Στέλιος Διονυσίου

Εντελώς διαφορετική περιγραφή για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας έδωσε με την κατάθεσή του στην Αστυνομία αλλά και απολογούμενος στο δικαστήριο ο Στέλιος Διονυσίου. Όπως είπε, εκείνη την ημέρα αισθάνθηκε δυσφορία στο στήθος, και στην προσπάθειά του να φτάσει στο νοσοκομείο βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρώτο αστυνομικό μπλόκο.

«Έκανα τη σκέψη ότι το να έχει μπει κορδέλα για να περάσει ένας ξένος επίσημος, δεν ήταν σοβαρότερο από την κατάσταση της υγείας μου. Ήμουν το πρώτο αυτοκίνητο στο φανάρι. Ένας αστυνομικός, όταν του είπα ότι πρέπει να περάσω επειδή υπήρχε άμεση ανάγκη για την υγεία μου, μου αποκρίθηκε να περάσω ευθεία και να κάνω τον κύκλο για να φτάσω στην Αθηναϊκή Κλινική.

Όταν του είπα να μου επιτρέψει κατ’ εξαίρεση να περάσω, έφυγε από εμένα, ρώτησε έναν ανώτερό του, επέστρεψε και μου είπε να κάνω τον κύκλο. Στην επόμενη διασταύρωση παρακάλεσα πάλι τον αστυνομικό που ήταν εκεί να μου επιτρέψει να περάσω για λόγους υγείας. Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική.

Μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω. Μην αντέχοντας όμως το πρόβλημα της υγείας μου και έχοντας έντονη δυσφορία, αγνόησα την κορδέλα και πέρασα. Καθώς κατευθυνόμουν προς την Πλατεία Μαβίλη κι ενώ βρισκόμουν κάθετα της οδού Β. Σοφίας, άκουσα έναν ήχο. Μετά από ένα-δυο μέτρα σταμάτησα να δω τι έγινε. Δεν είδα κάτι που να μου τράβηξε την προσοχή, δηλαδή κάποιο αντικείμενο, ούτε φυσικά άνθρωπο».

Ο τραγουδιστής υποστήριξε ότι τον πλησίασε τότε ο αστυφύλακας και του ζήτησε εξηγήσεις: «Παραξενεύτηκα γιατί δεν τον είχα δει. Ήμουν ήδη σε έντονη ψυχολογική πίεση λόγω του ότι έπρεπε να φτάσω στο νοσοκομείο και η σωματική δυσφορία καθιστούσε αναγκαία την άμεση μετάβασή μου στην κλινική. Ο αστυνομικός μού απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντάς μου “Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες”.

Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και του επισήμανα ότι πρέπει να μεταβώ στην κλινική. Είχα και παλαιότερα πρόβλημα με το στήθος μου. Μου είπε ότι πρέπει να μεταβούμε στο αστυνομικό τμήμα. Εκνευρίστηκα γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω πώς ένας νέος άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει το πρόβλημα υγείας και επέμενε, αντί να με προστατεύσει και να με αφήσει να πάω στην κλινική που ήταν ακριβώς δίπλα, να επιμένει να με οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα».

«Σέβομαι την Αστυνομία, τραγουδάω αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις της»

Όπως εξήγησε, πρώτη φορά στη ζωή του ήρθε σε αντιπαράθεση με αστυνομικό για τον λόγο ότι οι αρχές του είναι να σέβεται τους θεσμούς. «Ουδέποτε θα προέβαινα σε τέτοια πράξη, δηλαδή να χτυπήσω αστυνομικό και μάλιστα χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό μου, όπως ψευδέστατα αναφέρει ο μηνυτής.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού μου ότι σέβομαι την Αστυνομία είναι ότι κάθε χρόνο τραγουδάω αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. Ο ισχυρισμός του αστυνομικού είναι συκοφαντικός για εμένα. Διαφέρει από την αγωγή μου, τις αρχές και τον χαρακτήρα μου».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top