0
Μόλις τρεις ημέρες πέρασαν από τη δημοσιοποίηση του νέου βίντεο του ΓΕΕΘΑ στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι ασκήσεις του 2018 και το αντίστοιχο τουρκικό δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, φτιάχνοντας αμέσως το δικό του προπαγανδιστικό βίντεο

Πιο συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ και προκειμένου να παρουσιάσει τις ασκήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018 αλλά και για να προαναγγέλλει τη μεγάλη διακλαδική άσκηση Παρμενίων 2018 έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, με εντυπωσιακά πλάνα.

Τρεις ημέρες μετά το τουρκικό ΓΕΕΘΑ «απάντησε» με δικό του βίντεο με ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων σε στεριά, θάλασσα και αέρα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το βίντεο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προκαλεί τον φόβο στον εχθρό και την εμπιστοσύνη στον φίλο», αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο, με σαφή τον υπαινιγμό προς την Ελλάδα.

Δείτε τα δύο βίντεο:



Νέες προκλήσεις των Τούρκων: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλό ξύλο»

Στο μεταξύ οι Τούρκοι συνεχίζουν την προκλητική τους τακτική σε επίπεδο ρητορείας το οποίο φτάνει στα όρια της ύβρης.  

Πιο συγκριμένα ο  πρόεδρος του Κόμματος της «Μεγάλης Ενότητας» Μουσταφά Ντεστιτζί, δήλωσε  πως η Ελλάδα στηρίζει τα μέλη του ΡΚΚ και του FETO και πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα δεν δικαιούται κλάδο ελαίας, κατά την γνώμη μου είναι θέμα ξύλου, χρειάζεται ένα καλό ξυλοφόρτωμα»

Ο Μουσταφά Ντεστιτζί απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων  είπε πως η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν απάντησε στα βήματα καλής γειτονίας.

Ο Ντεστιτζί είπε πως η Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία δεν δίστασε να δείξει την εχθρότητα της προς το τουρκικό έθνος και συνέχιζε λέγοντας:

«Λίγες μέρες αργότερα, στις 30 Αυγούστου θα ζήσουμε την επέτειο της Μεγάλης Επίθεσης. Προσπαθούνε να πάρουν εκδίκηση για το ότι τους ρίξαμε στην θάλασσα στην Σμύρνη, ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει εκείνο τον πόνο.

Όταν λέμε αισθάνονται τον πόνο, εννοούμε πως σε κάθε ευκαιρία δείχνουν μίσος για την Τουρκία.

Η κατάσταση βέβαια στην Ελλάδα έχει ως εξής. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι μια αιχμάλωτη χώρα. 

Ξέρετε δηλαδή πως οικονομικά βούλιαξε και μπορεί και στέκεται όρθια με στήριξη από τα μέλη της ΕΕ και από τις ΗΠΑ και για αυτό τον λόγο κατά την γνώμη μου δεν είναι μια ανεξάρτητη χώρα.

Είναι μια εξαρτημένη χώρα. Γα αυτό τον λόγο, μπορεί αυτή την στιγμή να υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα, αλλά δεν κυβερνάνε αυτές, αλλά στην πραγματικότητα την διοικούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Φυσικά η Τουρκία πρέπει να κάνει όλα τα δέοντα βήματα και καταρχήν λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες στην Κύπρο εργασίες και τις παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, η Τουρκία πλέον έχει δικαίωμα να δώσει κάθε είδους απάντηση στην Ελλάδα».

Ο Ντεστιζί είπε πως υπάρχον διάφορα που μπορεί να κάνει η Τουρκία κατά της Ελλάδας και συνέχισε λέγοντας :

«Αφού οι επικεφαλής στην Ελλάδα αγαπάνε τόσο τους πρόσφυγες δεδομένου ότι πάνε χέρι-χέρι με αυτούς που ζητάνε άσυλο, ε τότε ας ανοίξουμε και εμείς τις πύλες και να στείλουμε εκεί όλους αυτούς που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα για να πάνε στην Δύση.

Αφού λοιπόν αγαπάνε τόσο τους πρόσφυγες, αφού αγαπάνε τόσο τους ανθρώπους, αφού λένε πως είναι τόσο ουμανιστές, τότε να τους αφήσουμε μόνους τους με την αγάπη τους για τον άνθρωπο.

Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Όσο και αν η Τουρκία έδειξε ευαισθησία για να μην βλαφθούν οι σχέσεις γειτονίας, η Ελλάδα το είδε αυτό ως αδυναμία, το είδε ως έλλειψη δύναμης. Την κακόμαθαν όσο γινόταν και τελευταία στήριξε τους πραξικοπηματίες που έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία και την έφεραν αντιμέτωπη με μια απόπειρα κατοχής και η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα ασύλου τους, τους αποδέχθηκε ως πρόσφυγες και τους διασφάλισε κάθε δυνατότητα ώστε να πάνε όπου θέλουν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Τουρκία δεν μπορεί πια να κινείται αγνοώντας αυτή την κακομαθημένη και εχθρική συμπεριφορά της Ελλάδας.

Μέχρι πότε θα τείνουμε κλάδο ελαίας; Μα οι άνθρωποι μας κάνουν κακό και εμείς θα τείνουμε κλάδο ελαίας;  Αυτοί δέχονται τους ΠΚΚδες κι εμείς κλάδο ελαίας, αυτοί δέχονται τα μέλη της FETO εμείς κλάδο ελαίας, επιχειρεί να εισβάλει στην Κύπρο, εμείς κλάδο ελαίας, παραβιάζει τα εγχώρια ύδατα στο Αιγαίο, εμείς κλάδο ελαίας.

Κατά την γνώμη μου πια η Ελλάδα δεν δικαιούται κλάδο ελαίας , κατά την γνώμη μου είναι θέμα ξύλου, χρειάζεται ένα καλό ξυλοφόρτωμα. Αυτό της πρέπει».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top