0
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τάζει «λαγούς με πετραχήλια», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα για τήρηση των δεσμεύσεων, βάζοντας ουσιαστικά άδοξο τέλος στις υποσχέσεις Τσίπρα.

Επιπλέον διαλύεται πρόωρα και ο μύθος περί της «εξόδου» από τα μνημόνια καθώς με τις δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνεται η συνεχιζόμενη ανάμειξη εξωγενών παραγόντων στην οικονομία της Ελλάδας με απειλές και υποδείξεις.

Μία ανάμειξη που θα ζήσουμε -αν είμαστε τυχεροί- έως το 2060 

«Οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές πρέπει να τηρηθούν και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου», τονίζει ο κ. Σολτς, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». «Αυτές οι συμφωνίες, προσθέτει, «αποτελούν τη βάση, ώστε επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα».

Ο κ. Σολτς υπογραμμίζει ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019. Προειδοποιεί δε, να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα «ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία» λέει ο κ. Σολτς για το τέλος του τρίτου μνημονίου. Δίνεται τώρα η ευκαιρία «με μία συνετή και φερέγγυα δημοσιονομική και οικονομική πολιτική να αναθερμανθεί η οικονομία», ενώ με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, «η Ελλάδα έχει το χρόνο» να επιτύχει την έξοδο στις αγορές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top