0
Τρεις λόγοι οδήγησαν τον Ερντογάν στην απόφαση να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εκτιμά ο Σάββας Καλεντερίδης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο συγγραφέας – αναλυτής, εξήγησε:

«Είναι συνδιασμός τριών πραγμάτων. Το πρώτο είναι ότι η Ελληνική κυβέρνηση ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα της Τούρκικης πλευράς, το ζήτημα των Μουφτήδων.

Η διαδικασία αποξήλωσης των νόμιμων μουφτήδων, ξεκίνησε από την προηγούμενη δεκαετία όταν υπουργός ήταν η κα Ντόρα Μπακογιάννη και ολοκληρώθηκε τώρα με την υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους. Ηταν ένα ζήτημα που έπαιξε ρόλο στην απελυθέρωση των Ελλήνω στρατιωτικών. Το δεύτερο, είναι ότι ο Ερντογάν υιοθέτησε την πολιτική της ομηρίας και άρχισε να εκβιάζει τις χώρες. Το σχέδιο αυτό, του βγήκε, στην περίπτωση του Γερμανού υπηκόου Ντενίς Γκιουζέλ, τον οποίο απελευθέρωσε αφού πήρε σοβαρά ανταλλάγματα από την Γερμανία. Η ίδια τακτική, όμως δεν του βγήκε με τον Αμερικανό πάστορα. Εκεί η τουρκία έχασε τον έλεγχο και οι ΗΠΑ ζητησαν την ανευ όρων παράδοση του πάστορα Μπράνσον. Επειδή επιδεινώθηκαν οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, ο μοναδικός πόλος που μπορεί να ακουμπήσει είναι ο παράγοντας Ευρώπη», εξήγησε ο κ. Καλεντερίδης.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top