0
Απογοητευτικός ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το νησί ης Οδύσσειας, την Ιθάκη, για να καταδείξει ότι η «οδύσσεια» του ελληνικού λαού μετά από 8 χρόνια μνημονίων τελείωσε, απλά πραγματικά δε ξέρουμε αν ακόμα κι ο ίδιος το πιστεύει.


Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε με ένα αληγορικό λόγο ο οποίος είχε εκτεταμένες παρομοιώσεις με την Οδύσσεια να κάνει επίκληση στο συναίσθημα του ελληνικού λαού ενώ πέταξε και «μπηχτές» για την αντιπολίτευση κάνοντας λόγω και «μνηστήρες» που θέλουν να πάρουν την Ιθάκη από τα χέρια του.

Επίσης ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους που στάθηκαν δίπλα του ενώ αποποιήθηκε την ευθύνη για το τρίτο μνημόνιο λέγοντας πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα πρόσωπα που μας οδήγησαν στα μνημόνια» κάνοντας μια επίθεση και στο παλαιό κομματικό σ΄συστημα

Τέλος χαρακτήρισε ιστορική την «απόφαση του ελληνικού λαού να δώσει το τιμόνι της χώρας σε νέους καπετάνιους πριν 3,5 χρόνια».

«Περάσαμε από πολλά κύματα για να φτάσουμε σήμερα στον προορισμό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.  «Τα μνημόνια της λιτότητας και της ύφεσης επιτέλους τελείωσαν. Αφήσαμε πίσω μας τις συμπληγάδες. Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή».

Βέβαια όλα το αφήγημα για έξοδο από την κρίση δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα.

Η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια πρωτοφανούς, ευρύτατης και βαθύτατης οικονομικής καταστροφής με απώλεια του 1/3 του ΑΕΠ της και του 10% του πληθυσμού της, όπως ακριβώς στην δεκαετία του Β'ΠΠ και του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε βγαίνει αύριο από τα Μνημόνια σε πολύ χειρότερη θέση από αυτή που είχε όταν εισήλθε.

Τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό, η διακοπή κυήσεων για οικονομικούς λόγους τα χρόνια της κρίσης ξεπέρασε τις 500.000 επεμβάσεις όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ χιλιάδες αυτοκτόνησαν και πολλοί άλλοι απλά πέθαναν γιατί δεν άντεχαν την οικονομική καταστροφή των ιδίων ή των δικών τους ανθρώπων.

Ταυτόχρονα ένα εκατομμύριο ξένοι, κατά κανόνα αλόθρησκοι, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τους Έλληνες που χάθηκαν και υλοποιώντας την μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση εν καιρώ ειρήνης,

Η ελληνική οικονομία εισήλθε στα Μνημόνια με έλλειμμα 128% επί του ΑΕΠ και σήμερα το έλλειμμα είναι 175%!

Χρωστούσε σε καθαρά λεφτά ο δημόσιος τομέας τον Μάιο του 2010, 320 δισ. ευρώ και τώρα χρωστά 345 δισ. ευρώ, οι ιδιώτες χρωστούσαν στο κράτος 50 δισ. και τώρα χρωστούν 105 δισ...

Θα διερωτηθεί κανείς «Πώς και γιατί μπήκαμε και γιατί βγήκαμε;» αφού όλοι οι δείκτες έχουν χειροτερεύσει, αλλά εδώ δεν υπάρχει απάντηση αν δεν θέλεις να... βρίσεις.

Την ίδια ώρα που ο Τσίπρας και οι Ευρωπαίοι φίλοι του πανηγυρίζουν ο διεθνείς τύπος κατακεραυνώνει την «έξοδο» λέγοντας πως αυτή υπάρχει μόνο στο χαρτί.

Η χώρα έχει εκχωρήσει δημοσιονομική κυριαρχία για 99 χρόνια (τόσο χρόνια πήραν οι ξένοι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας), ενώ μέχρι το 2060 θα πληρώνουμε τα... απλήρωτα δάνεια και θα είμαστε αναγκασμένοι σε πρωτογενή πλεονάσματα που επιτυγχάνουν μόνο πετρελαιοπαραγωγικές χώρες! 

Με λίγα λόγια όχι μόνο δεν είδαμε φως στο τούνελ αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή του εφιάλτη της λιτότητας.

Δημογραφικά η παρακμή είναι εντεινόμενη και αυτό επιτείνει το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας σε όλα τα επίπεδα: Η φορολογική βάση δεν διευρύνεται, οι συνταξιούχοι θα γίνουν περισσότεροι από τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν για τους συνταξιούχους, το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό δεν θα υπάρχει και όλα δείχνουν ότι αν εξελιχθούμε σε μια Βουλγαρία ή σε μία Σερβία που έχασαν 30-50% του πληθυσμού τους μέσα σε μία τριακονταετία, θα είμαστε τυχεροί.

Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top