0
Το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες στρατιωτικούς που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις τουρκικές αρχές το απόγευμα της Τρίτης (14.08.2018) έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η απελευθέρωσή τους είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Το μήνυμα κλείνει με τις ευχές του πρωθυπουργού για «καλή πατρίδα και καλή λευτεριά».

Τι αναφέρει αναλυτικά:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».


Πώς σχολίασε ο Πάνος Καμμένος την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (photo)



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σχολίασε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές, μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης με μία εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.


Λίγο αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση, ο κ. Καμμένος ανάρτησε στο προφίλ του την εικόνα της Παναγίας, συνδέοντας προφανώς την απόφαση και με την αυριανή γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.


Δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου

Δηλώσεις για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που ήταν υπό κράτηση στην Τουρκία έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.Για «στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης» εκ μέρους της Τουρκίας μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου, δε, δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση», σημειώνει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχαίρει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειές τους «για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως η είδηση αυτή είναι ένα χαρμόσυνο νέο μέσα σε αυτό το άσχημο καλοκαίρι για την Ελλάδα, εννοώντας προφανώς τους 95 νεκρούς από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Ελληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους. Θέλω προσωπικά να συγχαρώ τον Άγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα».

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top