0
Αφού ολοκληρώθηκε η ασύλληπτη προδοσία της Μακεδονίας και δρομολογήθηκε και μία άθλια συμφωνία με τους Αλβανούς, έρχεται τώρα η σειρά της Θράκης. 


Με ένα Προξενείο στην Κομοτηνή να αποτελεί άτυπο αλλά μείζονα πολιτικό και πολιτειακό παράγοντα με τον πολυσχιδή παρακρατικό μηχανισμό του, με τα εκατομμύρια ευρώ μαύρου τούρκικου χρήματος να ρέουν συνεχώς στην περιοχή, με την οικονομική, κοινωνική και μορφωτική γκετοποίηση της μειονότητας να διαιωνίζεται και με τον εκτουρκισμό των Πομάκων να συνεχίζεται

Η Κυβέρνηση προχωράει σε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τουρκίας, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Πρόκειται για μία ωμή παραδοχή που αποκαλύπτει το παρασκηνιακό έγκλημα που παίρνει διαστάσεις εθνικής ήττας. Τα κυβερνητικά φιλικά ΜΜΕ προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να περάσουν στην ατζέντα πως από το Μ. Μαξίμου δεν υπήρχε καμία υποχώρηση μπροστά στις ορέξεις του Ερντογάν. Ομως αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας απόκαλύπτουν μία άλλη πτυχή, επικίνδυνη.

Την τέλεια παραδοχή έκανε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, αυτός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και διορίζονται προσωρινώς Τοποτηρητές μουφτήδες στις Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής , ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γρήγορης Στογιαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως:

“Οι τοποτηρητές που διορίστηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι προσωρινοί και ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της μειονότητας που είναι οι Μουφτήδες”.

Επιβεβαίωσε όσα έλεγαν και ζητούσαν οι Τούρκοι για τους Μουφτήδες.

Ο κ.Στογιαννίδης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα υποστήριζε καιρό τώρα η Άγκυρα. Ότι δηλαδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, υποσχέθηκε ότι πλέον θα εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα και δεν θα διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η αποκάλυψη

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για την σκοπιμότητα συγκεκριμένων κινήσεων που αφορούν την στάση του νέου τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής έναντι του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σεριφ αλλά και την ντε φάκτο νομιμοποίηση των ψευδομουφτειών με την αποδοχή ιμάμηδων της επιλογής τους στο τζαμί που λειτούργησε στην Θεσσαλονίκη.  
Ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Τζιχατ Χαλήλ συμμετείχε στην μεγάλη προσευχή στο Εσκί Τζαμί της Κομοτηνής που έγινε υπό τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ και τιμώμενο πρόσωπο τον υποπρόξενο του Τουρκικου Προξενείου Κομοτηνής Ιμπραήμ Σακλί.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, στην προσευχή αυτή συμμετείχε ως μουεζίνης (ως ψάλτης δηλαδή) και ο διορισμένος από την προηγούμενη Παρασκευή ως τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής κ. Τζιχάτ ,σε ένα οξύμωρο σχήμα, που ο νόμιμος τοποτηρητής εμφανίσθηκε ενώπιον των πιστών να συμμετέχει στην προσευχή ως βοηθός του ψευδομουφτή.

Ο κ. Τζιχάτ ο οποίος έχει πολύ καλές σπουδές στο Κοράνι απόφοιτος του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Ιεράς Πόλεως της Μεδίνας της Σαουδικής Αραβίας ,για χρόνια ιμάμης σε τεμένη της Κομοτηνής, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, όπως αναφέρει ο Νίκος Μελέτης.

Πάντοτε βρισκόταν στο πλαίσιο της Μουφτείας Κομοτηνής αποφεύγοντας συγχρωτισμό με τους ακραίους κύκλους, αν και στο παρελθόν είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια όταν είχε υποδεχθεί παρουσία και του προέδρου του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ τον γιο του Ερντογάν όταν αυτός είχε περιοδεύσει στην Θράκη.

Όμως ακόμη πιο ανησυχητικά είναι όσα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη. Μετά από πιέσεις της Τουρκίας αλλά και αίτημα των μουσουλμάνων που κατοικούν στην πόλη είχε αποφασισθεί η παραχώρηση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης του Γενί Τζαμί για την προσευχή του μπαϊραμιού.

Καθώς η ελληνική Πολιτεία δεν ικανοποιούσε την απαίτηση για ορισμό ιμάμη και μουεζίνη από τους ψευδομουφτήδες της Θράκης , τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μποϊκοτάζ από το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης αλλά και των συλλόγων που προωθούν τον τουρκισμό στην Θράκη και έχουν ανοίξει παράρτημα στην Θεσσαλονίκη.

Φέτος, όμως, έγινε αποδεκτή η τουρκική απαίτηση με τον ορισμό ιμάμη και μουεζίνη από τους ψευδομουφτήδες και έτσι περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στην προσευχή. Επίσημος προσκεκλημένος ο Τούρκος γενικός πρόξενος Θεσσαλονίκης Γιαλμάν Οκάν ,ο οποίος μάλιστα όπως φαίνεται και σε φωτογραφικό υλικό δέχθηκε τις ευχές από τους πιστούς.

Η παραχώρηση του τζαμιού που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος για την λειτουργία του μπαϊραμιού γίνεται για τις ανάγκες των μουσουλμάνων που ζουν στην Θεσσαλονίκη και όχι φυσικά για να εξυπηρετηθούν οι επιδιώξεις των ψευδομουφτήδων και του τουρκικού προξενείου.

Και καθώς έχουν υπάρξει πολλοί υπαινιγμοί για ανταλλάγματα που υπήρξαν προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, θα πρέπει άμεσα να απαντηθεί το ερώτημα ποιος και για ποιον λόγο αποφάσισε να αποδεχθεί τον ορισμό ιμάμη και μουεζίνη από τις ψευδομουφτείες στην Θράκη, ώστε να λειτουργήσουν στην Θεσσαλονίκη.

Tι αναφέρει ο τουρκικός τύπος

Ο τουρκικός Τύπος γράφει [sondakika com], ότι στη Θεσσαλονίκη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, οι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν για να κάνουν την προσευχή του μπαϊραμιού, στο Γενί Τζαμί που τους παραχωρήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην προσευχή αυτή του μπαϊραμιού μετείχαν περίπου 200 άτομα και μεταξύ αυτών και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, ενώ για πρώτη φορά η προσευχή έγινε από ιμάμη και μουεζίνη που είχε τοποθετηθεί επί τούτου από αιρετή μουφτεία της Δυτικής Θράκης.

Επίσης θα πρέπει να δοθεί άμεσα υπεύθυνη απάντηση για τον λόγο που ο νέος τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής, παρέστη στην προσευχή ως μουεζίνης του ψευδομουφτή παρουσία του εκπροσώπου του τουρκικού Προξένου Κομοτηνής.

Μόνο με πειστικές απαντήσεις θα διαλυθεί οι σκιές που δημιουργούνται και καλλιεργούν τα σενάρια περί συναλλαγής με την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τουρκίας για νομιμοποίηση των ψευδομουφτήδων, μέσω του εξαναγκασμού σε παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων και διορισμό τοποτηρητών, οι οποίοι χωρίς πραγματική ισχύ θα περιθωριοποιηθούν προς όφελος των ψευδομουφτήδων και των εκπροσώπων του τουρκισμού στην Θράκη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top